Glenn Miller Orchestra

Legendaarisen orkesterinjohtajan ja swing-säveltäjän Glenn Millerin nimeä kantava orkesteri saapuu Suomeen maaliskuussa.

Kapellimestari Jan Slottenäsin johtama 16-jäseninen orkesteri nähdään Helsingissä lauantaina 14. maaliskuuta. Suomeen maaliskuussa saapuva Glenn Miller Orchestra on perustettu vuonna 2010, ja se Yhdysvalloissa toimivan Glenn Miller Productions –yhtiön virallisesti auktorisoima yhtye. Liput ovat jo myynnissä lippukaupoissa.

Glenn Miller (1904–1944) oli aikansa tunnetuimpia swing-säveltäjiä ja hänen orkesterinsa nousi mittavaan maailmanlaajuiseen suosioon 1930- ja 1940-lukujen vaihteessa. Glenn Miller Orchestran kuuluisimpia levytyksiä olivat muun muassa Pennsylvania 6–5000, American Patrol, In the Mood ja Moonlight Serenade.

Orkesteri esittää Millerin musiikkia niin lähellä alkuperäistä sointia ja tunnelmaa kuin mahdollista. Tässä kapellimestari Jan Slottenäsin johtama orkesteri onkin onnistunut, ja se on noussut yhdeksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista Glenn Millerin musiikkia soittavista kokoonpanoista.

Konserteissa esiintyvät 16-jäsenisen Glenn Miller Orchestran lisäksi laulajat Jens Berggren, Samuéla Burenstrand ja Mikael Wikström sekä The Moonlight Serenaders –kvartetti.

– Olen sekä orkesterinjohtaja että pasunisti, kertoo Jan Slottenäs. – Mutta ennen kaikkea olen Glenn Millerin musiikin suuri vaalija ja tiedän, kuinka big band saadaan soittamaan musiikkia, tavalla, johon myös Miller itse olisi varsin tyytyväinen.

 

Kiertueen aikataulu:

11.3. Pori, Promenadikeskus

12.3. Hämeenlinna, Verkatehdas

13.3. Turku, Konserttitalo

14.3. Helsinki, Finlandia-talo

15.3. Maarianhamina, Alandica

Tapahtumapaikan kotisivut: www.finlandiatalo.fi

 

Ravintola lähellä Finlandia-taloa

Kortteliravintola KuuKuu hurmasi HelsinkiMenu-raadin

Trattoria Sogno on selkeämakuinen ja rento italialainen