eckeroline

300x300Laivamatkailun lisääntyminen on kasvattanut esiintyjien määrää hurjasti Tallinnan ja Helsingin välillä. Myös esiintyjien taso on noussut.

Itse kävin Tallinnassa viime viikolla, jolloin Jarkko Ahola veti tunnelmallisen keikan duona. Myös laivan tanssiravintola oli täynnä ja meno oli hulppea. Oikeastaan hyvä tunnelma oli mukava yllätys, sillä varsinaisia odotuksia laivamatkalle ei tullut asetettua. Huippukohtia m/s Finlandialla Helsingistä Tallinnaan oli myös ruokailu.

Kaikki ensiluokkaisista raaka-aineista

Laivamatka sujuu leppoisasti esimerkiksi Buffet Eckerön noutopöytien herkuista nauttien.
Monipuolinen noutopöytä koostuu pitkälti kotimaisista ja lähialueiden raaka-aineista.  Lähes kaikki teemaviikkojen herkut valmistetaan laivan omassa keittiössä.

Parhaillaan käynnissä olevilla Riista- ja sadonkorjuu -teemaviikoilla nautitaan riistaherkkuja sekä antimia syksyn sadosta, runsas alkuruokapöytä mm. savustettua siikaa, Pekonisilliä, Seljankukkasilliä, riistapateta, hirvimakkaraa ja savustettua lammasta. Lämpimistä ruoista  erityiskiitosta on saanut poronvasanmaksa, peurapata ja hirvenlihapullat.  Riista- ja sadonkorjuupöytä on katettu 20.11. asti.

Joulubuffetissa 21.11.–23.12. on perinteinen suomalainen Joulupöytä, jossa on suuri valikoima eri kalaherkkuja kuten jouluisia silakoita, sillejä ja graavikalaa sekä harvinaista herkkua, lipeäkalaa. Tarjolla on myös suomalaista kinkkua ja kalkkunaa sekä perinteiset joululaatikot. Jälkiruokapöydästä löytyy jouluisia makuja kuten luumua, pipareita ja käpykakkua.

Paljon viihdettä – ja Maarit!

M/s Finlandialla tanssitaan joka päivä, tiistaisin ja keskiviikkoisin tähtiartistien tahdissa. Pikkujouluaikaan 21.–22.11. ja 12.–13.12. Pub Telakan valtaavat tunnetut popartistit trubaduurikeikoillaan. Esiintyjinä ovat muun muassa Vain elämää -ohjelmasta tuttu Maarit ja Sami Hurmerinta, Veeti Kallio, Katri Ylander ja Jani Wickholm.

Laivan viihdeohjelma löytyy täältä.