Dance On

Tanssitapahtumat Helsinki

Toukokuussa Alminsalissa kantaesitetään seitsemän Kansallisbaletin tanssijan luomat koreografiat, kun tanssijoiden koreografiworkshop palaa ohjelmistoon parin vuoden tauon jälkeen Dance ON -illassa.

Dance ON -illassa pitkän kokemuksen koreografeja ovat tanssijat Aapo Siikala, Anna Sariola, Anandah Kononen ja Jouka Valkama. Siikalan teoksia on nähty mm. aiemmissa workshopeissa ja Sariolan teoksia Kansallisbaletin kesäkiertueilla. Valkama on tehnyt mm. teokset Reuna ja 91°N Kansallisoopperan päänäyttämölle ja Kononen tänä keväänä kantaesitetyn baletin Muumipeikko ja pyrstötähti .

Nuorta tanssija- ja koreografipolvea Dance ONissa edustavat Emmi Pennanen, Thibault Monnier ja Emrecan Tanis. Monnier on tehnyt aiemmin koreografian Kansallisbaletin nuorisoryhmälle ja Tanis on tehnyt lukuisia koreografioita mm. aiempiin workshopeihin ja kesäkiertueille. Pennasen teos on hänen ensimmäinen koreografiansa Kansallisbaletissa.

Dance ON -ilta tarjoaa monipuolisen kavalkadin erilaisia teoksia lyhyistä kolmen minuutin makupaloista noin 15 minuutin pituisiin teoksiin. Myös teosten musiikkina kuullaan laaja kirjo Vivaldin Neljästä vuodenajasta nykypäivän elokuvamusiikkiin.

Dance ON – Kansallisbaletin tanssijoiden workshop
Emmi Pennanen: Squares and Circles
Anna Sariola: Play to Play
Thibault Monnier: Concerto
Emrecan Tanis: Moon on the Man
Anandah Kononen: Cocina latina
Jouka Valkama: Leijona (A Lion)
Aapo Siikala: It’s A Boy

Esityspäivät

Esitykset 13.5. klo 19.30 sekä 16.5. klo 14 ja klo 18
Liput 18,50 e / 9,50 e