ravintola-copas-y-tapas-helsinkiCopas y Tapas hemmottelee viinisuita maaliskuussa, kun ravintolassa järjestetään peräti kaksi viinintekijäillallista. 9.3 illastetaan Remellurin viinitaiturin juomia nautiskellen. Kuukauden loppupuolella 23.3 taas Parés Baltà esittäytyy ravintolan keittiön varta vasten viinien kumppaniksi luomien annosten säestyksellä.

Remellurin tila sijaitsee Labastidan kylän lähellä Rioja Alavesan viinialueella. Tilan omistaa Rodriquezin perhe, ja sen ensimmäiset viinit tuotettiin vuonna 1971. Nykyinen johtaja on maineikas, viinejä ympäri Espanjaa tehnyt pääviinintekijä Telmo Rodriquez, joka saapuu paikalle ravintolaan esittelemään Remellurin jaloja juomia.

Remellurin erikoisuus on hyvin rajallisen tuotannon valkoviini, Remelluri Blanco, jota on kutsuttu Espanjan parhaaksi valkoviiniksi mm. maailman merkittävimmän viinikriitikon Robert Parkerin toimesta.

Pari viikkoa myöhemmin Copas y Tapasissa pääsee nauttimaan maineikkaita Parés Baltàn viinejä ja kuulemaan mielenkiintoista faktaa biodynaamisesta viininvalmistuksesta.

Parés Baltàn viinitalo on Cusinén perheen omistuksessa. Joan Cusinén suku viljeli rypäleitä muiden käyttöön sukupolvien ajan, kunnes he vuonna 1978 ostivat yli 200 vuotta aikaisemmin perustetun Parés Baltàn viinitilan ja alkoivatkin tehdä aivan itse viiniä viljelemistään rypäleistä. Kun veljekset Joan ja Josep ottivat sukutilan haltuunsa vuonna 2000, antoivat he viinintekijän tehtävät enologi-vaimoilleen Maria Elenalle ja Martalle. Viini on siis naisellisen kauniissa ja osaavissa käsissä Parés Baltàn tilalla.

Viinit ovat olleet luomutuotantoa jo pitkään. Talvisaikaan lukematon määrä lampaita laiduntaa viljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvitakaan. Siirtymä biodynaamiseen tuotantoon alkoi vuonna 2010.

– Mukaan mahtuu maksimissaan 30 henkilöä, sillä se on vielä mukava määrä tällaiseen illanviettoon. Ja sen verran meitä täällä sitten yleensä aina näillä viinintekijäillallisilla onkin, ravintoloitsija Jari Lahdenoja kertoo.

Paikkansa kannattaa siis varata pian. Illallisten hinta on 125€, johon sisältyy viiniopin lisäksi illan aikana tarjoiltavat viinit sekä niihin sovitettu neljän ruokalajin menu. Ilmoittautua voi sähköpostitse info@copasytapas.fi tai puhelimitse 010 3220950.

Ravintolan kotisivut

http://copasytapas.fi/

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy