ravintola-seurahuone

Hiljattain uudistuneen Hotelli Seurahuoneen, Brasserie Le Havren menu on Henri’x-ravintolasta ja La Petite Maison’sta tunnetun Henrik Poulsenin sekä keittiöpäällikkö Jarmo Pihkalan käsialaa.

Makumaailmassa ranskalaisuus näkyy niin makujen aitoudessa ja selkeydessä kuin annoksien runsaudessakin. Tyypilliseen ranskalaiseen brasserie-henkeen annokset voidaan myös jakaa pöytäseurueen kesken. Ranskalaiset maalaissiiderit ja ruokaan ja tunnelmaan sopiva viinivalikoima yhdessä ranskalaisen musiikin kanssa täydentävät makuelämyksen.

Koko päivän voimassa olevalta à la carte -listalta löytyy modernilla otteella valmistettujen perinteisten ranskalaisten annosten lisäksi, etenkin lounaalla, tarjottavia päivän annoksia (plat du jour). Arkisin tarjolla olevalla lounaalla pääsee myös nauttimaan runsaasta salaattipöydästä ja päivän keitoista. Sunnuntaisin tarjottava Le Havren Brunssi tuo oman ranskalaisen lisänsä kaupungin brunssivalikoimaan. Lisäksi Hotelli Seurahuoneen aamiaiskonsepti uudistuu ravintoloiden avaamisen yhteydessä. Brasserie Le Havre tulee olemaan hinnoiltaan kuluttajaystävällinen.

Brasserie Le Havren nimen juuret ulottuvat Hotelli Seurahuoneen ensimmäiseen sijaintipaikkaan Kauppatorin rantaan. Nimi kunnioittaa myös eurooppalaisen ruokakulttuurin ydintä, ranskalaista brasserie-tyyppistä keittiötä.

Glamour-henkinen cocktailpaikka Bar Socis

Bar Socis on palautettu entiseen loistoonsa upeine suihkulähteineen. Uudistetussa Bar Sociksessa voi aistia menneen ajan elokuvamaailman glamour-henkeä. Bar Sociksen tuotevalikoima sisältää old school -drinkkejä ja -cocktaileja nykypäivään sovellettuina, laajan valikoiman aperitiiveja, digestiivejä ja kuohuviiniä sekä pientä syötävää. Elokuvamainen sisustus upeine alkuperäisine suihkulähteineen sekä ilmapiiriin sopiva musiikki ja elokuvat luovat tunnelmaan ranskalaisen vivahteen.

Juhlavuotta viettävä, Helsingin rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevan Seurahuoneen ravintolakokonaisuus tulee uudistuksen kautta lähemmäksi kaupunkilaisia sekä makunautinnoiltaan että puitteiltaan.

Brasserie-ilmeen loppusilaus syntyy uniikissa miljöössä  tekstiileillä

Tarjoilijoiden asukokonaisuuden täydentää uniikki esiliina, jossa esiintyy vivahdus ranskalaista romantiikkaa. Pitsillä höystetty musta-valkoinen kukkakuosi, IvanaHelsinki for Seurahuone, tuo raikkaan kontrastin historialliseen miljööseen. Sisustuksessa lattialaatat korostavat brasserie-ilmettä, ja ikkunapöytien korotettu lattia nostaa asiakkaan Kaivokadun aitiopaikalle. Historialliset kattokruunut ja läpikuultavat verhot tuovat oman hienovaraisen lisänsä tilaan. Sisustussuunnittelusta on vastannut Anne Berner Vallila Interior Oy:stä.

Aukioloajat:
Brasserie Le Havre ma-ti klo 11.30-22.00, ke-pe klo 11.30-23.00, la klo 15.00-23.00, su klo 11.30-16.00 (Asiakaspaikat n. 100)
Bar Socis ma-ke klo 15.00-23.00, to-la klo 15.00-01.00
Le Havren Brunssi su klo 11.30 alkaen (alkaa 10.3.2013)

Hakusanoja:

Hotelli lähellä Kansallisteatteria, Hotelli lähellä rautatieasemaa, Ranskalainen ravintola, Tilausravintola, Juhlaravintola, Brasserie, Bar Socis, Glamour, Helsingin rautatieasema, Hotelli Seurahuone, Ravintola