e8497c71-8d8f-47d9-a5f8-533917f87e95-main_image-630x47753-vuotias suomalaisten suosikkijuoma, Hartwall Original Long Drink eli Aito Lonkero, sai rinnalleen nuorekkaan makuparin.

Muusikko Ville Pusan ja useasti palkitun rovaniemeläisen keittiömestari Teemu Korkalaisen Happies-hodaribaarissaan kehittämä Lonkerohodari on ainutlaatuinen yhdistelmä raikkaansuolaista kirpeyttä ja lempeitä makuja. Lonkerohodarin ensi-ilta on Vantaan Tikkurila Festivaalissa 24.-25.7.2015.

Maailman ensimmäinen pullotettu drinkki, Aito Lonkero kehitettiin aikoinaan nopeuttamaan baarihenkilökunnan työtä Helsingin olympialaisiin vuonna 1952. Siitä lähtien lonkero on säilynyt suomalaisten suosikkijuomana ja tänä päivänä Hartwall Original Long Drink on Alkon myydyin tuote. Nyt juomaklassikolle on kehitetty makupariksi Lonkerohodari.

”Havahduimme faktaan, että osaksi suomalaista identiteettiä kasvanutta lonkeroa juodaan yleisesti ilman sille sopivaa purtavaa. Tilaisuus luoda lonkerolle makupari olikin meille, muusikolle ja kokille, unelmien haaste, sillä Aito Lonkero on aina kuulunut molempien virkistyshetkiin. Lopputulos on mielestäni ehdoton hitti ja pian nähdäänkin, mitä viikonlopun festariyleisö ja Tikkurilassa esiintyvät muusikkokaverini Lonkerohodarista sanovat”, innostuu nyt myös ravintolayrittäjänä toimiva muusikko Ville Pusa.

”Lonkerohodarin perustana toimii kaikkien hot dogien kivijalka, eli laadukas nakki ja ensiluokkainen sämpylä. Lonkeron kanssa maistuvaksi pariksi sen yhdistää greippiaioli ja paahdettua lehtikaalia sisältävä rapea kaleslaw-salaatti. Päälle tulee vielä suolapähkinöitä varmistamaan saumaton yhteys juomaklassikkoon”, kertoo hodarin reseptiikasta vastaava, mm. Vuoden Nuori Kokki ja Vuoden Porokokki -kisat voittanut keittiömestari Teemu Korkalainen. Kisatilanteesta käy myös Lonkerohodarin ensi-ilta Tikkurila Festivaaleilla 24.-25. heinäkuuta, jossa Korkalainen ja Pusa taustajoukkoineen pääsevät valmistamaan niitä tuhatmäärin: ”Tulemme tarjoamaan Lonkerohodareita paitsi festivaalien yleisö- ja VIP-alueilla, pääsevät myös pääkaupunkiseudun kovimman kotimaisen musiikin festivaalin tähdet nauttimaan niitä suljetulla backstage-alueellaan”, lisää Korkalainen.

Lonkerolla on vahva kansallinen tarina ja Hartwall pitää sopivan makuparin löytymistä klassikkojuomalleen luonnollisena jatkumona.

”Juoma ja ruoka kuuluvat saumattomasti yhteen. On hienoa, että Aito Lonkero saa oman, sille varta vasten kehitetyn makuparin Lonkerohodarista”, kommentoi Original Long Drink -juoman tuotepäällikkö Eeva Ignatius Hartwallilta.

Lonkerohodari, reseptiikka Teemu Korkalainen ja Ville Pusa, Happie’s.

Durumvehnäsämpylä
Wotkin’s Sörkän nakki
Greippiaioli
Kaleslaw
Suolapähkinät
Paahdettu sipuli

Kaleslaw

100gr porkkanaraastetta
100gr valkokaaliraastetta
200gr paahdettua lehtikaalia
5 rkl greippiaiolia
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti kevätsipulia

Lehtikaalin paahtamiseen revi kaalinlehdet, lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ja laita uuniin, 150-astetta 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapea. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja ja yhdistä kaikki raasteet aiolin kanssa herkulliseksi ja rapeaksi lisukesalaatiksi.

Greippiaioli

400gr Hellmann’s majoneesia
1 rkl murskattua valkosipulia
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 dl greippimehua
Yhden limen raastettu kuori
1 tl suolaa
1 tl hienoa sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti ennen tarjoilua. Ota lonkero ja huilaa hetki.