HELSINKI Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki -osiossa voit selata ravintolatapahtumia, lukea lukea ravintola-artikkeleja ja selvittää mistä ravintoloista löytyvät Helsingin parhaat raaka-aineet ja parhaiten sesonkien herkkuja seurailevat ravintolat. Haluatko kiinnittää huomiota myös ruoan ekologisuuteen ja eettisyyteen? Sivuiltamme löydät myös vinkkejä ja  poimintoja eri tyyppisistä ravintoloista

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki avasi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Penélope-ravintolansa palvelemaan nouto- ja kuljetuspalveluasiakkaita. Kahden viikon ajan jo suljettuna ollut ravintolatoiminta päätettiin avata uudelleen, sillä ravintoloitsija Välimäki halusi luoda lomautettuna olevalle henkilökunnalleen työtä ja mielekästä tekemistä myös ravintola-alaa kurittavassa epidemiatilanteessa. Välimäen päätös ryhtyä valmistamaan pelkästään noudettavia tai asiakkaille nautintavalmiina kuljetettavia...
Viinitien kaupallinen johtaja Pasi Ketolainen on viidentenä suomalaisena suorittanut viinialan kansainvälisesti arvostetuimman Master of Wine -tutkinnon. Uransa viinien parissa jo kertaalleen lopettanut Ketolainen käytti vaativan MW-tutkinnon suorittamiseen oman työnsä ohessa kaikkiaan 15 opiskeluvuotta. Korkeimman ja vaikeimmin saavutettavan gastronomiaan liittyvän ammattitutkinnon on maailmassa suorittanut vuodesta 1953 lähtien vain 397 ihmistä. Näistä...
Ravintola-alan ylijäämäruuan määrä on tällä hetkellä poikkeuksellisen suurta, ja siksi ResQ Clubin palvelut ovat tällä hetkellä erityisessä asemassa. – Palvelumme avulla on sallittua myydä kaikkea ylijäämäruokaa, kunhan se on ylijäämää, sitä myydään alennettuun hintaan, ja se on edelleen syömäkelpoista, kerrotaan ResQ Clubista. Normaalisti muuta kuin hävikkiruokaa ei saa myydä ResQ:n kautta,...
Yhdessä makoisasti ruokailu tekee hyvää niin kielelle kuin mielellekin. Yhteisen pöydän ääressä ojennetaan, jaetaan ja keskustellaan rennosti nautiskelun lomassa. Scandic Simonkentän Más-ravintolan syntyajatus syttyikin pohdinnasta, kuinka ihmiset saataisiin syömään ja nauttimaan enemmän yhdessä. – Ihmiset voivat paremmin, kun he syövät yhdessä. Tavoitteena ei ollutkaan tehdä espanjalaista ravintolaa, vaan lähdimme ensin...
video
Jos ystäväsi nauttii tästä kylmänhuurteisesta juomasta, yllätä hänet suositulla panimovierailulla Suvilahden Stadin Panimolle. Tunnin kestävä ohjattu panimovierailu tarjoaa kävijöilleen perehdyttävän vilauksen tasokkaan pienpanimon toimintatapoihin ja artesaanioluiden viettelevän maukkaaseen maailmaan. Panimokierroksella selviää mm. oluen neljä raaka-ainetta ja käsityöläisoluen valmistuksen menetelmät. Valmistusprosessiin tutustumisen jälkeen ilta huipentuu neljän eri oluen ohjattuun maistatukseen Stadin Panimobaarissa. Stadin...
Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Ari Ruoho vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kahden Michelin-tähden dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan kokkaamaan maaliskuun 22. päivänä. Ruoho toteuttaa Katajanokalla unelmaansa kansainvälisen tason huippuravintolasta, joka...
MAINOKSET