HELSINKI Blogi

Carlos Santana Hartwall Arenalla keväällä

Santanan konsertti Helsingissä 2020

Kitaristi ja lauluntekijä Carlos Santana konsertoi yhtyeineen Hartwall Arenalla sunnuntaina 5.4.2020.

Kymmenkertainen Grammy-voittaja ja Rock and Roll Hall of Fame -kitaristi Carlos Santana juhlii Supernatural ja Abraxasin -albumiensa pyöreitä vuosia ja kiertää ensi keväänä Miraculous 2020 -maailmankiertueensa merkeissä.

Meksikolaissyntyinen, 1960-luvulla Yhdysvaltoihin muuttanut Carlos Santana on tehnyt maineikasta musiikkiuraansa jo reilut neljä vuosikymmentä. Hänen soundinsa on usein ollut aikaansa edellä. Taitava kitaristi yhdistää musiikissaan latinosävyjä muun muassa bluesiin ja rockiin.

Santanan menestys nousi uusiin mittoihin vuoden 1999 albumilla Supernatural, jota myytiin 27 miljoonaa kappaletta. Yhdeksällä Grammylla palkittu levy löysi Suomestakin 50 000 ostajaa. Tuorein studioalbumi, The Isley Brothersin kanssa yhdessä tehty Power of Peace, julkaistiin heinäkuussa.

Santanan hitteihin kuuluvat muun muassa Black Magic WomanSmooth sekä Tito Puente -coverointi Oye Como Va.

Kitaristi ja lauluntekijä Carlos Santanalla on paljon aihetta juhlaan. Yli sata miljoonaa albumia myyneen miehen Abraxas-albumin julkaisusta sekä Woodstock-esiintymisestä on kulunut viisikymmentä vuotta ja lukuisia Grammy-palkintoja voittaneen Supernatural-albumin julkaisusta on tullut kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Tänä vuonna meksikolaissyntyinen, 1960-luvulla Yhdysvaltoihin muuttanut Santana on juhlistanut uransa merkkipaaluja Pohjois-Amerikan kiertueella, ensi keväänä on Euroopan vuoro.

Italiasta maaliskuussa käynnistyvällä Miraculous 2020 -maailmankiertueella on luvassa kappaleita koko Santanan viisikymmentä vuotta kestäneen uran ajalta. Mukana on fanien rakastamia kappaleita Woodstock-ajoilta ja Supernatural-klassikoita. Vaikka painotus on juhlavuosiaan viettävissä Abraxas- ja Supernatural-albumeissa, kuullaan konserteissa myös kappaleita, jotka Santana määrittelee ‘huomisen uusiksi lauluiksi. Näiden joukossa on muun muassa energisiä kappaleita miehen tänä vuonna julkaistulta Africa Speaks -albumilta. Tätä Rick Rubinin tuottamaa albumia on kehuttu Santanan parhaaksi levyksi vuosikymmeniin ja The New York Times kirjoitti sen sijoittuvan Santanan 50-vuotisen uran kiivaimpiin albumeihin. Kiertueelle ikonisen kitaristin mukaan lähtee hänen luottomuusikoistaan koostuva bändi, jossa rumpuja soittaa Santanan vaimo Cindy Blackman Santana.

Carlos Santana kitaran legendaarinen ääni on yksi maailman tunnetuimmista musiikillisista allekirjoituksista. Sielukkaana esiintyjänä tunnettu mies konsertoi viimeksi Suomessa vuonna 2018.

Suomen merkittävimpiin bluesmuusikoihin lukeutuva Erja Lyytinen jammaili Santanan keikalla 2018.

 

Tapahtuma


Santana

 Päivä: su 5.4.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 99  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Hartwall Arena
Hartwall Arena
 Areenankuja 1
Helsinki

Areenankuja 1
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kamppi


Hartwall Arena Lippuja

Más on tapaksien napsintaa, grillin tirinää ja yhdessä illastusta ilman kiirettä mihinkään

Más-ravintolan keittiöpäällikkö Ali Suvialalla on vankka tausta niin ruoan ja juoman yhdistämisessä kuin espanjalaisessa keittiössäkin. Grillimielinen mies pyöräyttää myös monien tapas-annosten raaka-aineet Rotisserie-grillin kautta.

Yhdessä makoisasti ruokailu tekee hyvää niin kielelle kuin mielellekin. Yhteisen pöydän ääressä ojennetaan, jaetaan ja keskustellaan rennosti nautiskelun lomassa. Scandic Simonkentän Más-ravintolan syntyajatus syttyikin pohdinnasta, kuinka ihmiset saataisiin syömään ja nauttimaan enemmän yhdessä.

– Ihmiset voivat paremmin, kun he syövät yhdessä. Tavoitteena ei ollutkaan tehdä espanjalaista ravintolaa, vaan lähdimme ensin miettimään, missä maissa syödään paljon yhdessä, kertoo ravintolatoimenpäällikkö Elina Korkka ravintolaideoinnin alkumainingeista.

Katseet kohdistuivat Välimeren maihin ja lopulta Espanjaan runsaine ja rehevine makuineen. Siellä yhdessä syöminen on vahvasti osa kulttuuria ja ruokailukiireettömyys kukoistaa ystävien sekä perheiden pöydissä. Más nappasi Espanjasta sen ruokailumentaliteetin, messevän Rotisserie-grillin keittiöön, viehkot viinit laseihin ja yhdisti iberialaiseen reseptiikkaan kotimaiset raaka-aineet sekä sopivan tujauksen pohjoismaista twistiä.

Más haluaa tarjota tilaisuuden rentoon sosiaaliseen syömiseen ehtaan espanjalaiseen tapaan, jolloin annoksia kiidätetään köökistä pöytään seurueen kesken maisteltaviksi koko aterian mitalta taikka vaikka vain alkupalojen osalta. Jakaminen on myös mainio tapa saada läpileikkaus ravintolan makukartasta ja tehdä sitten ehkä täsmäisku mielukkaisiin makumaisemiin pääruoan osalta. Sekä tapakset että pääruoat on luotu sellaisiksi, että ne voi jakaa halutessaan helposti kahdelle. Ja sama onnistuu myös jälkihyvyyksien osalta.

Keittiön vuoropäällikkö Sami Cantafio (vas.) laittaa tiimin kanssa töpinäksi ja taituroi annoksia luukulta ulos.

Keittiö on vahvasti iberialaisvaikutteinen, mutta pohjoismaisista sekä paikallisista raaka-aineista ammentava. Sama linja pitää lounaasta à la carte -annoksiin ja juomiin asti. Ravintolan keittiöpäällikkönä kesällä aloittaneella Ali Suvialalla onkin vankka tausta niin ruoan ja juoman yhdistämisestä kuin espanjalaisesta keittiöstäkin. Juuri ennen Másiin saapumistaan Suviala toimi 5 vuotta panimoravintola Bryggeri Helsingin maltaisten keittömakujen mekaanikkona. Espanjalaisittain taas pitkän keittiöuran mestari on operoinut Bar Tapastassa, Tapas y Tintossa sekä Kipinässä, jossa tapakset olivat jutun juju ja ydin. Tapastelu on iso osa myös Másin maailmaa, jota Suviala luo yhdessä keittiön vuoropäällikkö Sami Cantafion kanssa.

Cerdo eli rapeaa porsaankylkeä ja Gambas Pil Pil eli tomaattiset scampit ikkunan ääressä cavan kanssa maistellen.

– Meille voi hyvin tulla myös pelkästään tapaksille. Siihen lasillinen cavaa tai hyvää olutta. Esimerkiksi tämä Samin kehittelemä grillissä rapsakkapintaiseksi karamellisoitunut porsaankylki-tapas on aivan uskomaton! Kylki asetetaan grillin koriin niin, että kamarapuoli on aina ulospäin, jotta mausteet pysyvät sisällä ja pinnasta tulee rapea, grillimieheksi tunnustautuva keittiöpäällikkö Suviala myhäilee.

Mukavat nojatuoliryhmät ja baaritiskit tarjoavatkin erityisen oivallisen tilaisuuden tulla istuksimaan ihan vaan lasilliselle ja tapakselle tai parille. Toisaalta maut voivat viedä helposti mennessään ja yht’äkkiä sitä löytääkin itsensä illastamasta tai napsimasta tapaksia pöydän täydeltä. Enemmän on enemmän. Ja sehän maistuu jo ravintolan nimessäkin, sillä más on espanjaa ja tarkoittaa enemmän. Enemmän makuja, enemmän aikaa yhdessä. Sitä halutaan ravintolassa tarjota myös niillä tiimoin, ettei pöydästä hätistellä asiakkaita pois parin tunnin jälkeen, vaan vieraiden aterioinnille annetaan runsaasti aikaa. Tästä ravintolasta ei ole kiire pois. Voit viipyä vielä ja maistaa mitä mielit.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Más

Ravintola Aiton sunnuntaibrunssi

Töölössä sijaitseva Ravintola Aito kattaa sunnuntaisin baaribuffet´n itsevalmistetuilla raikkailla ja tuoreilla herkuilla ja tarjoilee pöytiin päivän maukkaat pääruoat ja jälkkärit. Sunnuntain alkanutta iltapäivää voi kohottaa lasillisella samppanjaa.

Aiton sunnuntaibrunssi 32 €
Lasi samppanjaa 9,90 €

Brunssi sisältää viikoittain vaihtuvan baaribuffetin alkupalat ja pöytiintarjoiltuna valitsemasi pää- sekä jälkiruoan.

VARAA PÖYTÄ

 

Tapahtuma


Ravintola Aiton sunnuntaibrunssi

 Päivä: sunnuntaisin
 Aika: Varauksia otetaan alkaen klo 12-15
 Varaa pöytä: TableOnline 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ravintola Aito
 Museokatu 29
Helsinki

Museokatu 29
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä

 

SU 23.2. | Zambezi – näkökulmia kääntävä tarina pakolaisuudesta

Zambesi - Teatteriohjelmisto Helsinki

Zambezi on draamaa kulttuurien kiehtovasta kohtaamisesta, kun Eurooppa on kaaoksessa.

Suomalainen perhe Helsingin Katajanokalta saapuu pakolaisina Zambeziin, Afrikkaan. Miten he pärjäävät, isä, äiti, kaksi tytärtä ja mummo? Miten heidät otetaan vastaan? Tarinassa iskevät yhteen mamut, suvakit ja peruszambezilaiset. Syntyy draamaa, laulua ja vihapuhetta.

Esitys lähtee kiertueelle Aleksanterin teatterin jälkeen, jolloin esityksiä on myös Caisassa ja Kanneltalossa.

Näyttämöllä: Ujuni AhmedEija AhvoMaarika AutioWali HashiMira KiviläStella LaineBetadi MandungaJuha-Pekka MikkolaPape SarrSonja Silvander, Fatima Usman
Käsikirjoitus: Bengt Ahlfors ja Ritva Siikala
Ohjaus: Ritva Siikala
Lavastus: Pia Männikkö
Pukusuunnittelu: Maria Sirén
Valosuunnittelu: Mia Kivinen
Tuottaja: Irina Duskova
Valokuvaus: Johnny Korkman
Graafinen suunnittelu: Mia Kivinen
Muusikot: Pape Sarr ja Maarika Autio
Tuotanto: Irina Duskova ja Katimari Niskala, Zambezi ry, yhteistyössä: Intercult KassandraAfaesAleksanterin teatteri

 

Tapahtuma


Zambezi

 Päivä: su 23.2. klo 16 | ti 25.2. klo 19 | su 1.3. klo 16
 Hintaluokka: 35 / 25 / 15 €  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri
Aleksanterin teatteri
 Bulevardi 23-27
Helsinki

Bulevardi 23-27
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori


TO-LA 27.-29.2. | Haloo Helsinki! -yhtyeen musiikkiin perustuva musikaali Peacockissa

Haloo Helsinki! -yhtyeen musiikkiin perustuva Maailma on tehty meitä varten -musikaali Helsingin Peacockissa.

Ystävyydestä kertovan musikaalin ovat käsikirjoittaneet Kiti Kokkonen ja Jenni Pääskysaari. Esityksen ohjaa Samuel Harjanne. Vastaavana kapellimestarina, musiikin sovittajana ja musiikkidramaturgina toimii Eeva Kontu. Kyseessä on kotimaisen musikaalin kantaesitys.

– Olemme haaveilleet tästä musikaalista jo vuosia aiemmin! On upeaa, että tämä saadaan nyt toteutettua alan parhaiden tekijöiden kanssa. Lopputulos tulee olemaan varmasti ikimuistoinen niin meille kuin meidän faneille, kommentoi Haloo Helsinki! -yhtye odottavin mielin.

Näyttämöllä nähdään runsas joukko alan tekijöitä, joilla on vahvaa taustaa niin teatteri-, TV- kuin elokuvaproduktioista: Marika Huomolin, Heljä Heikkinen, Miiko Toiviainen, Kaisa Leppänen, Jani Karvinen, Tatu Sinisalo, Kia Laitakari, Kaisla Ollila, Julius Martikainen, Taneli Läykki, Meeri Toivonen, Nea Paatero, Silja Saarikangas, Vilma Galambosi, Saku Peippo, Arttu Valle ja Elias Valle sekä livebändi Joonas Kaikko, Jesse Mäläskä, Tony Sikström ja Varre Vartiainen.

– Toivomme, että katsojat saavat musikaalista ikimuistoisen kokemuksen – positiivisuutta, iloa, naurua, toki myös draamaa ja koskettavia hetkiä, ja luonnollisesti hyvää musaa. Ja uskomme myös, että nuorempi porukka löytää tämän esityksen myötä musikaalien maailman, bändi jatkaa.

 

Tapahtuma


Maailma on tehty meitä varten

 Päivät: TO 27.2. klo 19 | PE 28.2. klo 19 | LA 29.2. klo 14 | LA 29.2. klo 19 | TO 5.3. klo 19 | PE 6.3. klo 19 | LA 7.3. klo 14 | LA 7.3. klo 19 | TO 12.3. klo 19 | PE 13.3. klo 19 | LA 14.3. klo 14 | LA 14.3. klo 19 | TO 19.3. klo 19 | PE 20.3. klo 19 | LA 21.3. klo 14 | LA 21.3. klo 19 | PE 27.3. klo 19 | LA 28.3. klo 14 | LA 28.3. klo 19
 Hintaluokka: 49-69  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Peacock-teatteri
Peacock-teatteri
 Linnanmäki
Helsinki

Linnanmäki
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kallio


Legendaarisessa vaudeville-teatterissa eli Linnanmäen Peacockissa on tarjoiltu vavahduttavaa ja hulvatonta viihdettä vuodesta 1950.

KE-LA 26.-29.2. | Menopaussi-musikaali – Menopause The Musical

Menopaussi-musikaali Aleksanterin teatterissa

Menopaussi-musikaali on riemukas ylistys naiseudelle, naiselle parhaassa iässä, keski-iässä! Neljä hyvin erilaista naista törmäävät sattumalta tavaratalon alennusmyynnissä, tilanteet johtavat yhdestä toiseen ja naiset löytävät pian yhteisen sävelen – kirjaimellisesti. Las Vegasissa jo ennätykselliset 18 vuotta esitetty ja edelleen ohjelmistossa oleva musikaali nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Musiikkia täynnä oleva esitys juhlistaa vaihdevuosi-ikäistä naista, jolla on jo ymmärrystä ja kykyä nähdä elämän eri värit. Se juhlistaa naisia, jotka uskaltavat olla oma itsensä, sanoa mielipiteensä maailmasta ja seisoa omilla jaloillaan. Pitkään vaietuille asioille saa vihdoin nauraa lempeästi ja lujaa.

Teos on tähän mennessä nähty 16 maassa ja sen on nähnyt lähes 15 miljoonaa ihmistä. Musikaali on villinnyt lukuisat katsojat jopa lavalle asti tanssimaan. Tule ja liity siskoihin!

Upeat, keski-ikäiset naiset näyttämöllä ovat:

Arja Koriseva / Mari Rantasila, Kirsi Ylijoki, Nina Tapio ja Hanna Kaila

ke 26.2. klo 19 MARI
to 27.2. klo 19 MARI
pe 28.2. klo 19 MARI
la 29.2. klo 14 MARI
la 29.2. klo 19 MARI
to 5.3. klo 19 ARJA
pe 6.3. klo 19 ARJA
la 7.3. klo 14 ARJA
la 7.3. klo 19 ARJA
to 12.3. klo 19 ARJA
pe 13.3. klo 19 ARJA
la 14.3. klo 14 ARJA
la 14.3. klo 19 ARJA
ke 1.4 klo 19 MARI
to 2.4. klo 19 ARJA
pe 3.4 klo 19 ARJA
la 4.4. klo 14 ARJA
la 4.4. klo 19 ARJA
la 2.5. klo 14 ARJA
la 2.5. klo 19 ARJA
la 9.5. klo 14 ARJA
la 9.5. klo 19 ARJA

”It’s impossible not to laugh!”
The New York Times

 

Tapahtuma


Menopaussi-musikaali – Menopause The Musical

 Päivä: to 6.2.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 49 / 46 / 43 €  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri
Aleksanterin teatteri
 Bulevardi 23-27
Helsinki

Bulevardi 23-27
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori


LIPUT ALEKSANTERIN TEATTERIN ESITYKSIIN

RAVINTOLAT LÄHEISYYDESSÄ

Ravintola Wernerin hyvän tuulen lähettiläs on ravintoloitsija itse.

Werner valloittaa Helsingin Bulevardilla rehellisillä raaka-aineilla, hymyllä, suurella sydämellä ja pilkkeellä silmäkulmassa. Lounas, kokous, illallinen, after work tai pienimuotoiset juhlat Helsingin Bulevardin ytimessä.

Suomen suurimmalla avotuli grillillä valmistettu ruoka on ottanut vaikutteita Välimeren alueelta mukaan lukien Pohjois-Afrikka sekä Lähi-itä

TARKISTA PÖYTÄVARAUSTILANNE ONLINE