HELSINKI Blogi

Sirkuskaravaani kaupunkiin – Sirkus Finlandia Kaisaniemessä

sirkus-finlandia

Sirkus Finlandia on rakentanut kiertueaikataulunsa uusiksi ja paikkoja on saatavilla tänä vuonna rajoitetusti. Taianomainen sirkustunnelma täyttää jälleen teltan Kaisaniemessä lokakuusta lähtien. Esityksiä nähdään koko lokakuun ajan. Suomen kansallissirkus tarjoaa jälleen taikuutta ja taituruutta maailman huipulta. Sirkukseen on kiinnitetty koko joukko maailman arvostetuimmilla Monte Carlon sirkusfestivaaleilla palkittuja kansainvälisiä taiteilijoita.

Lippuja sirkukseen saa Ticketmasterista.

Kansainvälisten taiteilijoiden karavaani

Mukana ovat maailmalla tunnetut klovnit Fumagalli & Daris, joita on yritetty saada Suomeen jo pidemmän aikaa. Kyseessä saattaa olla arvostetun kaksikon viimeinen kiertue. Kolmas maailmanluokan taiteilija on kuuluisa käsilläseisoja, venäläinen Oleg Izossimov.

– Hän tekee vielä 55-vuotiaana liikkeitä, joihin eivät pysty parikymppisetkään. Oleg on lajinsa legenda, josta monet muut ottavat mallia. Hänessä on karismaa ja tyyliä, sirkustirehtööri Carl Johan Jernström kertoo.

Mukaan lähtee myös 13-henkinen Sokolov Truppe, jota pidetään tällä hetkellä jopa maailman parhaana akrobatiaryhmänä vipulautoineen ja puujaloilla hyppimisineen.
Miekannielijä Lucky Hell, joka on tunnetumpi varietee-esiintyjänä, nähdään sirkuksessa vasta ensimmäistä kertaa.

– Hän on esiintynyt ympäri maailmaa ja tässä on varmaankin tämän vuoden perinteisin sirkusnumero, jota ei todellakaan pidä kokeilla kotona, Jernström sanoo.

Mukana on myös nuori ”kumimies” Aleksandr Batuev, joka kääntää itsensä ympäri keskivartalosta. Muista taiteilijoista mainittakoon kissanumeron tarjoava Vlad Olondar ja nuori jonglööri Alan Sulc, joka on tehnyt lajin maailmanennätyksenkin 12 pallolla.

Maria Cordwell-Ignatova & Ignat Ignatov, tytär ja isä, tuovat sirkuksen maneesille espanjalaistyylisen hevosnumeron, jossa on vaikutteita myös kouluratsastuksesta, ja jollaisia nähdään sirkuksessa vain harvoin. Jernströmillä oli heidän kanssaan aikoinaan yhteinen ohjelmanumero.

Mukana on myös elävän    musiikin tarjoileva sirkusorkesteri. Suomalaista väriä 1.200 katsojaa mahduttavaan telttaan tuo esityksen juontaja, taikuri, klovni ja vatsastapuhuja Sebastian.

Sirkus Finlandian kiertue päättyy marraskuun alussa Helsinkiin, jossa esiinnytään kuukauden päivät.

Lippuja sirkukseen saa Ticketmasterista.

KE 23.9. | RSO: Anna Clyne kirjoittaa sydämestään, uhmaa kategorioita ja…

RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä

Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia.

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on Hannu Lintu.

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2018–2019 Lintu johtaa 19 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Suomen kiertueelle.

Kotimaan konserttitoiminnan ohella RSO tekee säännöllisesti konserttikiertueita ympäri maailmaa.

RSO konsertoi Musiikkitalossa. Konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä.

 

Tapahtuma


RSO: Anna Clyne kirjoittaa sydämestään, uhmaa kategorioita ja…

 Päivä: ke 23.9.
 Aika: 20:00
 Hintaluokka: Useita hintoja  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Musiikkitalo
Musiikkitalo
 Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Mannerheimintie 13 A
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö


Liput Musiikkitalon tapahtumiin

TI 22.9. | Kari Ikonen ja Mikko Iivanainen

Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan syksyn ohjelma on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Tiistaina 22.9. Ravintola Laulumiehien lavalle nousevat Kari Ikonen ja Mikko Iivanainen.

Kari Ikoselta ilmestyi juuri ensimmäinen, erinomainen soololevy ”Impressions, Improvisa tions & Compositions” ja saamme nauttia konsertissamme sen annista. Kari on kehittänyt

Maqiano:n, joka mahdollistaa arabialaisten Maqamien ja muiden mikrointervallien soittamisen akustisella pianolla!

Mikko Iivanaisen soololevy ”A River Runs Through It” julkaistiin keväällä. Mikko on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Tämä kuuluu myös uusissa sävellyksissä, joita hän esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Mikko käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa. Ja lopuksi Kari ja Mikko soittavat duona ensi kertaa.

 

 

Tapahtuma


Kari Ikonen ja Mikko Iivanainen

 Päivä: ti 22.9.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 18 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ravintola Laulumiehet
 Hietaniemenkatu 2
Helsinki

Hietaniemenkatu 2
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Töölö

TI 22.9. | HKO: Vespers I, Pekka Kuusisto, kapellimestari, viulu

Musiikkitalossa pääset uppoutumaan musiikkiin, jonka musiikista vastaa ylikapellimestari Susanna Mälkki ja 102 huippumuusikkoa . Vuonna 1882 perustettu Helsingin kaupunginorkesteri on kantaesittänyt mm. suuren osan Jean Sibeliuksen sävellyksistä.

 

Tapahtuma


HKO: Vespers I, Pekka Kuusisto, kapellimestari, viulu

 Päivä: ti 22.9.
 Aika: 18:00
 Hintaluokka: Useita lipunhintoja  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Musiikkitalo
Musiikkitalo
 Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Ravintola 10. Kerros on funkkishenkinen uutuus klassikkohotelli Vaakunan huipulla

Funkkisklassikon loistoa tuovat myös funktionalisti Paavo Tynellin valaisimet. Vanhimmat valaisimet edustavat Tynellin 1940-luvun ornamenttipainotteista, koristeellista linjaa. Valikoimaa on uudistuksessa täydennetty Tynellin uustuotannolla.

Helsingin parhaalla paikalla sijaitseva ravintola 10. Kerros avautuu 12. syyskuuta. Tilat on uudistettu funkkiksen hengessä talon uniikkia, alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen.

Kaupungin keskustaan avautuvia näköaloja on avattu entisestään, ja uusi ruokalista nostaa aidot maut esiin. Uudistuksen myötä kävijä voi nauttia yhdellä kertaa ajattomasta designista, upeista näkymistä, laadukkaasta ruoasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Ravintolan muotokielen on päivittänyt palkittu sisustusarkkitehtitoimisto Fyra Oy.

– Vaakunan kattoravintola on kulttuurihistoriallisestikin merkittävä miljöö, joka tuo samalla kertaa suomalaisen muotoilun ja upeat näköalat kaikkien ulottuville, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa ylpeänä.

– Uudistettu 10. Kerros tarjoaa paikan monenlaisiin kohtaamisiin; yläkertaan noustaan kahville, drinkille, syömään, kokoustamaan, juhlimaan ja saunomaan. Ja runsas buffet-aamiaisemme on sekin tarjolla kaikille kaupunkilaisille, Näsärö jatkaa.

Valoa ja vehreyttä monipuolisiin tiloihin

Suunnittelutoimisto Fyra Oy:n sisustusarkkitehdit loivat klassikkoravintolasta tyylikkään ja leikkisän, alkuperäistä sisustusta kunnioittavan kaupunkitilan.

– Muutoksessa haluttiin nostaa suojellut puupinnat paremmin esiin raikastamalla ja modernisoimalla ravintolaympäristöä. Niin ikään talon taide- ja designesineet, kuten muotoilija Paavo Tynellin valaisimet, tulevat nyt paremmin esille. Halusimme myös avata maisemia sekä tuoda takaisin tilojen alkuperäisen vehreyden ja tunnelman, kertovat sisustusarkkitehdit Jasmin Friman ja Elisa Ryhänen-Derrett.

– On ollut hienoa saada olla mukana suunnittelemassa näin ainutlaatuista kohdetta.

Huikeat terassimaisemat, tyylikkäät kokoustilat, ajaton funkkisravintola ja viihtyisä maisemasauna muodostavat upean tilakokonaisuuden kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Ruokalista on tarkoin harkittu kokonaisuus

Vaakunan mutkaton ruokalista täydentää ravintolan uutta tunnelmaa. Keittiöpäällikkö Mikko Terho kuvailee menun sisältöä raaka-aineita arvostavaksi.

– Suunnittelun periaatteina ovat olleet suomalaisuus, helsinkiläisyys ja vastuullisuus, Terho sanoo. Talon pitkä ravintolahistoria toimii keittiöpäällikön inspiraation lähteenä.

– Hyödynnän perinteisiä valmistustapoja maut nykypäivään soveltaen.

Ruokalista tarjoaa kiinnostavan valikoiman niin pientä iltapalaa kaipaavalle kuin pitkän kaavan mukaan illallistavalle savustetuista katkaravuista ja wallenbergista kokonaisiin kolmen ruokalajin menuihin.

– Menneet kuukaudet ovat osoittaneet, että ihmisten tarve kohdata ja kokea yhdessä elää vahvana. Turvallisesti ja elämyksellisesti toteutetuille kohtaamisille on kysyntää. Vaakunan 10. Kerros tarjoaa tilat ikimuistoisiin kohtaamisiin niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa.

– Uusittu ravintola on hotellikokemuksemme kruunu ja itsessään syy tulla minimatkalle Vaakunaan.

Ravintolauudistus on osa Original Sokos Hotel Vaakunan kokonaisvaltaista uudistustyötä, joka käynnistyi vuoden 2018 lopulla. Ravintola ja lounge avautuvat 12. syyskuuta, juhlatila lokakuussa, kokoustilat ja näköalasauna marraskuussa. Hotellia operoi Sokotel Oy.

10. Kerros, Kaivokatu 3, Helsinki.
Ravintola avoinna ma-to klo 11–23, pe klo 11–01, la klo 12–01

Aamiainen ma-pe klo 6.30–10, la-su klo 7–11

Hotel St. Georgen luksusta uima-allas ja saunamaailma

Hotel St. George haastaa konseptillaan luksuksen käsitteen.  Hotellin 12.000 neliötä kattavat 148 huonetta ja viisi sviittiä, ravintolan, talvipuutarhaan sijoitetun cocktailbaarin sekä mm. oman leipomokahvilan. Todellinen nautiskelijan unelma on uima-allas sekä saunamaailma.

St. George Care on spa-hoitola ja matka kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hyvinvoinnin konsepteja ovat olleet inspiroimassa valon ja luonnon vaikutukset. Vartalo- ja kasvohoidot on suunniteltu vuodenaikojen mukaan, rentouttavia ja energisoivia hetkiä luovat uima-allas sekä saunamaailma höyrysaunoineen, jääkylmine vesialtaineen ja lepoalueineen. St. George Care on kehitetty yhdessä Hintsa Performance -yhtiön kanssa.

Alunperin asuinkäyttöön 1890 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut Onni
Törnqvist (myöh. Tarjanne), jonka kuuluisimpia töitä on Suomen Kansallisteatteri.
Hotelli käsittää kaksi eri kiinteistöä, joiden rakenne sopi hyvin tähän käyttöön
kehitettäviksi.