HELSINKI Blogi

PE 28.2. | Pasión de Buena Vista (CUB) Kulttuuritalolla

Pasión de Buena Vista palaa Suomeen uuden ohjelmansa kanssa ja yli 800 000 katsojaa maailmanlaajuisesti 35 maassa saavuttanut legendaarinen kuubalainen yhtye esiintyy Kulttuuritalolla perjantaina 28.2.2020.

Parhaat kuubalaiset muusikot ja tanssijat esittävät uuden esityksensä, joka lumoaa katsojat musiikilla ja temperamenttisella tanssilla. Kuumat rytmit, innostavat melodiat ja eksoottisen kaunis tanssi yhdessä yli 150 tilaustyönä tehdyn asun kanssa vievät katsojan matkalle läpi jännittävän Kuuban yön.

 

Tapahtuma


Pasión de Buena Vista (CUB)

 Päivä: pe 28.2.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 49/39/29  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Helsingin kulttuuritalo
Helsingin kulttuuritalo
 Mannerheimintie 2
Helsinki

Mannerheimintie 2
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Hakaniemi

TI-LA 25.-29.2. | Usko, toivo, huijaus Ryhmäteatterissa

Usko, toivo, huijaus näytelmä RyhmäteatterissaRyhmäteatterissa esitetään keväällä 2020 Veera Tyhtilän näytelmää Usko, toivo, huijaus – eli kuinka köyhää käytetään. Näytelmän nimi perustuu psykiatri Hannu Lauerman samannimiseen kirjaan.

Työttömyyden yllättämä pariskunta turvautuu digitaaliguruun, joka johtaa heitä henkilökohtaisen kasvun ytimeen ja luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia saavuttaa mainetta ja rikkauksia. Ei nimittäin tarvitse tyytyä vähään ja tavalliseen, jos hallitsee Vaikuttamisen Keinot. Pariskunnan ammattitaito ja muut tottumukset menevät uusiksi, kun he opettelevat selviytymisen lainalaisuuksia huomiotalouden maailmassa, jossa tärkeintä on kyky johtaa kollektiivista mieltä.

Elämme aikakautta, jolla ihmisten tahdoista, tarpeista ja haluista kisaavat monet manipulaation mestarit markkinoijista poliitikkoihin ja mediasta somevaikuttajiin. Usko, toivo, huijaus on näytelmä pelikentistä, joiden valuuttaa ovat ihmisten arimmat toiveet ja pelot.

Ohjaus Juha Kukkonen. Rooleissa Santtu KarvonenMinna Suuronen, Robin Svartström ja Jutta Järvinen (TeaK).

 

Tapahtuma


Usko, toivo, huijaus

 Päivät: TI 25.2. klo 19 | KE 26.2. klo 19 | TO 27.2. klo 19 | PE 28.2. klo 19 | LA 29.2. klo 14 | TI 3.3. klo 19 | KE 4.3. klo 19 | PE 13.3. klo 19 | LA 14.3. klo 14 | KE 18.3. klo 19 | TO 19.3. klo 19 | PE 20.3. klo 19 | LA 21.3. klo 14 | KE 25.3. klo 19 | TO 26.3. klo 19 | PE 27.3. klo 19 | LA 28.3. klo 14 | KE 1.4. klo 19 | TO 2.4. klo 19 | PE 3.4. klo 19 | LA 4.4. klo 14 | KE 15.4. klo 19 | TO 16.4. klo 19 | PE 2717.4. klo 19 | LA 18.4. klo 14 | KE 22.4. klo 19 | TO 23.4. klo 19 | PE 24.4. klo 19 | LA 25.4. klo 14:00
 Hintaluokka: 37  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö
Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö
 Helsinginkatu 25
Helsinki

Helsinginkatu 25
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kallio


Ryhmäteatterin henkilökunta 2018, Kuva © Mitro Härkönen

Liput Ryhmäteatterin esityksiin

Ravintoloita lähellä Ryhmäteatteria

VARAA PÖYTÄ

Wino VARAA PÖYTÄ

Kulinaristin löytö keskellä Kalliota. Viiniammattilaistenkin suosiossa oleva viinibaari, josta saa hyvä ruokaa.

BAARIIN

Wino

Kulinaristin löytö keskellä Kalliota. Viiniammattilaistenkin suosiossa oleva viinibaari, josta saa hyvä ruokaa.

Oluthuone Kuikka

Viihtyisästi sisustettu olutpyhättö Helsinginkadulla Linnanmäen läheisyydessä.

Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras

”Kahden tähden” huippukokki Mickael Viljanen saapuu Nokan kokkivieraaksi 22.3.

Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Ari Ruoho vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kahden Michelin-tähden dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan kokkaamaan maaliskuun 22. päivänä.

Ruoho toteuttaa Katajanokalla unelmaansa kansainvälisen tason huippuravintolasta, joka tarjoilee luonnon ja ympäristön kannalta kestäviä ruokailuelämyksiä. 18-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Nokan nyt alkavat huippukokkivierailut korostavat valittua linjaa ja tuovat suomalaisten ravintola-asiakkaiden ulottuville myös kansainvälisiä näkemyksiä luonnonläheisestä ja vastuullisesta fine dining -elämyksestä.

Ravintola Nokka on sijainnut Helsingin ytimessä meren äärellä Katajanokalla jo 17 vuotta. Kuva: Rasmus Tikkanen

Nokan ensimmäinen tähtivieras on Tukholmassa syntynyt, mutta Porissa varttunut ja kokiksi opiskellut Mickael Viljanen. Hän on 20 vuoden ajan kokannut Irlannissa ja vuodesta 2012 lähtien toiminut dublinilaisen The Greenhouse -tähtiravintolan keittiömestarina ja osakkaana. Viljanen on palkittu Irlannissa arvostetun Food and Wine Magazine -julkaisun Vuoden kokki -arvolla kolme kertaa ja Vuoden ravintola -tittelin hänen luotsaamansa ravintolat ovat saaneet kahdesti. Saarivaltion kärkiravintoloiden joukkoon kuuluva 40 asiakaspaikan The Greenhouse on yksi kolmesta irlantilaisesta kahden Michelin-tähden ravintolasta, ja sen keittiön kulmakivenä on huippulaadukkaiden sesonkiruokien hyödyntäminen. Meren äärellä varttuneen ja työskentelevän Viljasen intohimona ovat myös merenelävät.

– On upeaa saada Mickael Viljanen Suomeen ja Nokkaan. Hän on jättänyt jälkensä irlantilaiseen ravintolakulttuuriin juuri sellaisella luonnonläheisellä nokasta häntään -ruoanlaittoajatuksella, jota haluamme itsekin vaalia. Uskon, että pääsemme näkemään ja maistamaan uudenlaisia tapoja käyttää raaka-aineita ja saamme hänen näkemyksistään inspiraatiota myös omaan tekemiseemme, kertoo Ruoho ja jatkaa:

– Viljanen on vieraanamme valitettavasti vain yhden, varmasti ainutlaatuisen sunnuntaipäivällisen ajan, sillä hänet tunnetaan tähtiensä lisäksi myös siitä, ettei ole koskaan poissa oman ravintolansa keittiöstä.

Nokan asiakkailla on mahdollisuus vierailla opastetusti yli 200 erilaisen viinin kellarissa, jossa pääsee valitsemaan ja maistamaan suosikkejaan. Kuva: Rasmus Tikkanen

Ravintola Nokka tulee kevään aikana panostamaan myös annoksilleen sopivien viinien esittelyyn ja esillepanoon. Ravintolassa on yli 200 erilaisen viinin kellari, johon myös asiakkaille mahdollistetaan opastettu pääsy valitsemaan ja maistamaan suosikkejaan.

Alkuvuoden uudistuksiin kuuluu myös Ruohon ja ravintolayhtiö NoHo Partnersin yhteisyrityksen, Wild & Finnish Oy:n, perustaminen. Sen myötä kumppanit operoivat Nokkaa jatkossa yhteistyössä Ruohon johdolla kehittäen suomalaista ravintolakulttuuria entistä kestävämpään suuntaan.

Mickael Viljanen ja Ari Ruoho valmistavat Nokassa yhteispäivällisen sunnuntaina 22.3.2020 klo 17. Paikkoja 46 hengelle. Päivälliskortti 199 euroa sisältäen viinipaketin. Varaukset: tiina.hautala@ravintolanokka.fi

Ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho on luotsannut Nokkaa jo yli vuosikymmenen ajan. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

TO 27.2. | HIFK kohtaa Ässät Helsingin jäähallissa

SM-liigan vanhin joukkue on voittanut mestaruuden viimeksi vuonna 2011. Finaalissa joukkue pelasi viimeksi vuonna 2016, jolloin tuloksena oli hopeaa. HIFK pelaa kotipelinsä Nordenskiöldinkadun varrella sijaitsevassa Helsingin jäähallissa.

Tapahtuma


HIFK-kotiottelut

 Päivä: to 27.2. klo 18:30
 Hintaluokka: alk. 20-49  Ticketmaster.fi
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Helsingin jäähalli

 Nordenskiöldinkatu 11-13
Helsinki

Nordenskiöldinkatu 11-13
Helsinki

 Ravintolat läheisyydessä 

 Hotellit läheisyydessä

Carlos Santana Hartwall Arenalla keväällä

Santanan konsertti Helsingissä 2020

Kitaristi ja lauluntekijä Carlos Santana konsertoi yhtyeineen Hartwall Arenalla sunnuntaina 5.4.2020.

Kymmenkertainen Grammy-voittaja ja Rock and Roll Hall of Fame -kitaristi Carlos Santana juhlii Supernatural ja Abraxasin -albumiensa pyöreitä vuosia ja kiertää ensi keväänä Miraculous 2020 -maailmankiertueensa merkeissä.

Meksikolaissyntyinen, 1960-luvulla Yhdysvaltoihin muuttanut Carlos Santana on tehnyt maineikasta musiikkiuraansa jo reilut neljä vuosikymmentä. Hänen soundinsa on usein ollut aikaansa edellä. Taitava kitaristi yhdistää musiikissaan latinosävyjä muun muassa bluesiin ja rockiin.

Santanan menestys nousi uusiin mittoihin vuoden 1999 albumilla Supernatural, jota myytiin 27 miljoonaa kappaletta. Yhdeksällä Grammylla palkittu levy löysi Suomestakin 50 000 ostajaa. Tuorein studioalbumi, The Isley Brothersin kanssa yhdessä tehty Power of Peace, julkaistiin heinäkuussa.

Santanan hitteihin kuuluvat muun muassa Black Magic WomanSmooth sekä Tito Puente -coverointi Oye Como Va.

Kitaristi ja lauluntekijä Carlos Santanalla on paljon aihetta juhlaan. Yli sata miljoonaa albumia myyneen miehen Abraxas-albumin julkaisusta sekä Woodstock-esiintymisestä on kulunut viisikymmentä vuotta ja lukuisia Grammy-palkintoja voittaneen Supernatural-albumin julkaisusta on tullut kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Tänä vuonna meksikolaissyntyinen, 1960-luvulla Yhdysvaltoihin muuttanut Santana on juhlistanut uransa merkkipaaluja Pohjois-Amerikan kiertueella, ensi keväänä on Euroopan vuoro.

Italiasta maaliskuussa käynnistyvällä Miraculous 2020 -maailmankiertueella on luvassa kappaleita koko Santanan viisikymmentä vuotta kestäneen uran ajalta. Mukana on fanien rakastamia kappaleita Woodstock-ajoilta ja Supernatural-klassikoita. Vaikka painotus on juhlavuosiaan viettävissä Abraxas- ja Supernatural-albumeissa, kuullaan konserteissa myös kappaleita, jotka Santana määrittelee ‘huomisen uusiksi lauluiksi. Näiden joukossa on muun muassa energisiä kappaleita miehen tänä vuonna julkaistulta Africa Speaks -albumilta. Tätä Rick Rubinin tuottamaa albumia on kehuttu Santanan parhaaksi levyksi vuosikymmeniin ja The New York Times kirjoitti sen sijoittuvan Santanan 50-vuotisen uran kiivaimpiin albumeihin. Kiertueelle ikonisen kitaristin mukaan lähtee hänen luottomuusikoistaan koostuva bändi, jossa rumpuja soittaa Santanan vaimo Cindy Blackman Santana.

Carlos Santana kitaran legendaarinen ääni on yksi maailman tunnetuimmista musiikillisista allekirjoituksista. Sielukkaana esiintyjänä tunnettu mies konsertoi viimeksi Suomessa vuonna 2018.

Suomen merkittävimpiin bluesmuusikoihin lukeutuva Erja Lyytinen jammaili Santanan keikalla 2018.

 

Tapahtuma


Santana

 Päivä: su 5.4.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 99  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Hartwall Arena
Hartwall Arena
 Areenankuja 1
Helsinki

Areenankuja 1
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kamppi


Hartwall Arena Lippuja

Más on tapaksien napsintaa, grillin tirinää ja yhdessä illastusta ilman kiirettä mihinkään

Más-ravintolan keittiöpäällikkö Ali Suvialalla on vankka tausta niin ruoan ja juoman yhdistämisessä kuin espanjalaisessa keittiössäkin. Grillimielinen mies pyöräyttää myös monien tapas-annosten raaka-aineet Rotisserie-grillin kautta.

Yhdessä makoisasti ruokailu tekee hyvää niin kielelle kuin mielellekin. Yhteisen pöydän ääressä ojennetaan, jaetaan ja keskustellaan rennosti nautiskelun lomassa. Scandic Simonkentän Más-ravintolan syntyajatus syttyikin pohdinnasta, kuinka ihmiset saataisiin syömään ja nauttimaan enemmän yhdessä.

– Ihmiset voivat paremmin, kun he syövät yhdessä. Tavoitteena ei ollutkaan tehdä espanjalaista ravintolaa, vaan lähdimme ensin miettimään, missä maissa syödään paljon yhdessä, kertoo ravintolatoimenpäällikkö Elina Korkka ravintolaideoinnin alkumainingeista.

Katseet kohdistuivat Välimeren maihin ja lopulta Espanjaan runsaine ja rehevine makuineen. Siellä yhdessä syöminen on vahvasti osa kulttuuria ja ruokailukiireettömyys kukoistaa ystävien sekä perheiden pöydissä. Más nappasi Espanjasta sen ruokailumentaliteetin, messevän Rotisserie-grillin keittiöön, viehkot viinit laseihin ja yhdisti iberialaiseen reseptiikkaan kotimaiset raaka-aineet sekä sopivan tujauksen pohjoismaista twistiä.

Más haluaa tarjota tilaisuuden rentoon sosiaaliseen syömiseen ehtaan espanjalaiseen tapaan, jolloin annoksia kiidätetään köökistä pöytään seurueen kesken maisteltaviksi koko aterian mitalta taikka vaikka vain alkupalojen osalta. Jakaminen on myös mainio tapa saada läpileikkaus ravintolan makukartasta ja tehdä sitten ehkä täsmäisku mielukkaisiin makumaisemiin pääruoan osalta. Sekä tapakset että pääruoat on luotu sellaisiksi, että ne voi jakaa halutessaan helposti kahdelle. Ja sama onnistuu myös jälkihyvyyksien osalta.

Keittiön vuoropäällikkö Sami Cantafio (vas.) laittaa tiimin kanssa töpinäksi ja taituroi annoksia luukulta ulos.

Keittiö on vahvasti iberialaisvaikutteinen, mutta pohjoismaisista sekä paikallisista raaka-aineista ammentava. Sama linja pitää lounaasta à la carte -annoksiin ja juomiin asti. Ravintolan keittiöpäällikkönä kesällä aloittaneella Ali Suvialalla onkin vankka tausta niin ruoan ja juoman yhdistämisestä kuin espanjalaisesta keittiöstäkin. Juuri ennen Másiin saapumistaan Suviala toimi 5 vuotta panimoravintola Bryggeri Helsingin maltaisten keittömakujen mekaanikkona. Espanjalaisittain taas pitkän keittiöuran mestari on operoinut Bar Tapastassa, Tapas y Tintossa sekä Kipinässä, jossa tapakset olivat jutun juju ja ydin. Tapastelu on iso osa myös Másin maailmaa, jota Suviala luo yhdessä keittiön vuoropäällikkö Sami Cantafion kanssa.

Cerdo eli rapeaa porsaankylkeä ja Gambas Pil Pil eli tomaattiset scampit ikkunan ääressä cavan kanssa maistellen.

– Meille voi hyvin tulla myös pelkästään tapaksille. Siihen lasillinen cavaa tai hyvää olutta. Esimerkiksi tämä Samin kehittelemä grillissä rapsakkapintaiseksi karamellisoitunut porsaankylki-tapas on aivan uskomaton! Kylki asetetaan grillin koriin niin, että kamarapuoli on aina ulospäin, jotta mausteet pysyvät sisällä ja pinnasta tulee rapea, grillimieheksi tunnustautuva keittiöpäällikkö Suviala myhäilee.

Mukavat nojatuoliryhmät ja baaritiskit tarjoavatkin erityisen oivallisen tilaisuuden tulla istuksimaan ihan vaan lasilliselle ja tapakselle tai parille. Toisaalta maut voivat viedä helposti mennessään ja yht’äkkiä sitä löytääkin itsensä illastamasta tai napsimasta tapaksia pöydän täydeltä. Enemmän on enemmän. Ja sehän maistuu jo ravintolan nimessäkin, sillä más on espanjaa ja tarkoittaa enemmän. Enemmän makuja, enemmän aikaa yhdessä. Sitä halutaan ravintolassa tarjota myös niillä tiimoin, ettei pöydästä hätistellä asiakkaita pois parin tunnin jälkeen, vaan vieraiden aterioinnille annetaan runsaasti aikaa. Tästä ravintolasta ei ole kiire pois. Voit viipyä vielä ja maistaa mitä mielit.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Más