Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista valtakunnanlinnoista. Tällä hetkellä museona oleva linna sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa Vanajaveden rannalla.

Linna on avoinna ympäri vuoden. Linnassa järjestetään ympäri vuoden opastettuja kierroksia suomeksi, kesällä myös ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi. Yksittäiskävijöille suunnatut, pääsylipun hintaan sisältyvät opastetut suomenkieliset linnakierrokset talviaikaan tiistaista sunnuntaihin 10, 11, 13, 14 ja 15, viikonloppuisin 11, 12, 14 ja 15, muut kielet varauksesta. Kesto noin 45 minuuttia, lähtö Hämeen linnan museokaupalta. Yleisöopastukset talviaikana 1.9.-31.5. arkisin suomeksi klo 10, 11, 13, 14 ja 15.

Vinkki! Muista myös Linnanniemen aluelippu, jolla pääsee Hämeen linnaan ja Museo Militariaan. Talvella etukäteisvarauksella viedään opastettuja kierroksia muilla kielillä. Hämeen linnassa järjestetään myös eri ryhmille räätälöityjä teemaopastuksia. Hämeen linnassa voi tutustua niin pysyviin kuin vaihtuviin näyttelyihin.

Linnan tilat ovat vuokrattavissa tilaisuuksia ja juhlia varten. Linnassa toimii museokauppa, tilausravintola ja kesäkahvila. Hämeen linna on myös monien suosittujen koko perheen tapahtumien, kuten Tuomaan Markkinoiden ja Pääsiäismarkkinoiden pitopaikka.Lue lisää opastuksista.

Lähde: Wikipedia,Visit Hämeenlinna,museot.fi