Matkat ovat suuntautuneet mm Caravan-messujen teemamaahan Latviaan, Saksaan, Puolaan, Viroon  ja  muulle Eurooppaan.
Matkat ovat suuntautuneet mm Caravan-messujen teemamaahan Latviaan (kuva), Saksaan, Puolaan, Viroon ja muulle Eurooppaan.

Helsingin Caravan-messut pe-su 18. – 20.1.2013 esittelee Helsingin Messukeskuksessa  vuoden 2013 uudet matkailuajoneuvomallit ja kertoo ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista erityisesti niille, joilla ei ole siitä aikaisempaa kokemusta. Ensimmäisen askeleen voi ottaa vaikkapa vuokraamalla matkailuajoneuvon  hiihtomatkalle, kesän kiertoajelulle Eurooppaan tai syksyn ruskaretkelle. Kiinnostavat matkailukohteet ja parhaimmat reitit löytyvät samaan aikaan järjestettäviltä Matkamessuilta.

Matkailuajoneuvossa kulkevat mukana kaikki tärkeät tavarat, matkustaminen ei ole sidoksissa aikatauluihin ja matkustamisen vapaus korostuu. Messuilta saa tietoa matkailuajoneuvon vuokrauksesta ja mm. leirintäalueiden palveluista. Caravan-messuilla ajoneuvomatkailun viehätyksestä kerrotaan monta tarinaa.

Kokemuksistaan kertovat asuntoautolla Pohjois-Amerikkaa kiertänyt Peter Geitel, lasten kanssa Lofooteille matkustanut lapsiperheen matkakäsikirjan kirjoittaja Inna-Pirjetta Lahti sekä perheensä kanssa matkailuvaunulla maailmalle reissannut tv:stä tuttu Super-Marjo.  Messuilla kuulee tarinoita myös hiihtokeskusten vakiovierailta sekä Suomen talvea pakoon pötkineiltä etelään suunnanneilta ajoneuvomatkailijoilta. Caravan-messujen juontaja on Susanna Laine.

Sunnuntaina 20.1 on Caravan- ja Matkamessujen perhepäivänä, jolloin on erityisen paljon lapsille suunnattua ohjelmaa. Silloin Messukeskus täyttyy maskoteista, saduista ja muusta koko perheen ohjelmasta. Maskottikulkueessa ovat mukana mm. Muumit, Ville Viking, Jonne Jääkarhu, Turix Kiertotähti, Nekku Mahtiponnistus Norsupäästäinen ja Peppi Pitkätossu. Ohjelmassa on lastenorkesteri Ammuu!, Muumimaailma Show, DCA:n tanssiryhmä, satuhetki, lauluja ja leikkejä. Sunnuntaina esiintyy ja jakaa nimmareita 13-vuotias laulajalahjakkuus Tuuli. AngryBirds-matkailuauto tarjoaa lapsille pelielämyksiä ja toivottaa tervetulleeksi possunmetsästykseen. Viikonlopun aikana voi ottaa myös varaslähdön kesään ja lähteä piknikille. Piknik-koreja herkkuineen myydään messujen Hobby Piknik-kahvilassa ja piknikille voi mennä Hobbyn nurmikentälle tai matkailuajoneuvoihin .

 

 

Helsingin Caravan-messut pe-su 18. – 20.1.2013 Helsingin Messukeskuksessa. Avoinna pe klo 12–19, la-su klo 10-18.

www.caravanmessut.fi