dabbal marko simunaniemi kohokohdat
Dabbalin vuoropäällikkö Marko Simunaniemi esittelee mittavan viinilistan helmiä.

Julkaistu 2.7.2016, päivitetty 11.10.2016

Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbaliin on helppoa suunnata jaloja juomia maistelemaan. Viinipruuveja on kahdenlaisia, pikkuisia spontaaneja ja pitempiä ennakkoon tilattavia. Dabbalin valtaisasta viinivalikoimasta on napattu tastingeihin maukkaita ja mielenkiintoisia juomia. Esimerkiksi eri puolilla maailmaa valmistettuja rieslingejä voi siemailla vertaillen.

Dabbalin viineistä sekä pitkälti pruuveistakin vastaa viineistä silmin nähden säkenöivän innostunut vuoropäällikkö Marko Simunaniemi.

– Pystymme tarjoamaan myös sellaisia viinejä, joita et mistään saa Suomessa mistään muualta kuin Lapland Hotelleista. Eli meitä lukuun ottamatta Oulun alapuolelta on turhaa etsiä!

Spontaanit kolmen viinin tastingit ovat näppärä matalan kynnyksen väylä viinien maisteluun. Aikaa tastingiin ei tarvitse varata etukäteen, vaan paikalle voi piipahtaa ravintolan aukioloaikojen puitteissa ihan milloin vaan. Esimerkiksi ennen teatteriesitystä taikka vaikka mielenkiintoiseksi aperitiiviksi aterian alkuun. Eikä viinistä tai sen maistelusta tarvitse tietää etukäteen yhtään mitään.

– Tuomme asiakkaalle viinit pöytään ja kerromme, miksi olemme valinneet juuri nämä viinit ja mistä ne tulevat. Pyrimme valitsemaan pieniin tastingeihin viinejä, jotka edustavat hyvin selkeästi omaa luokkaansa. Jos esimerkiksi maistelussa on valkoviinejä, näytämme mielellämme niistä eri puolia. Miten esimerkiksi tammituksella voidaan vaikuttaa makuun, Simunaniemi valottaa.

Asiakkaille kerrotaan myös maistelujutun juoni sekä suositeltu siemailujärjestys. Sitten annetaan rauha tutustua viineihin, kunnes lopuksi tarjoutuu vielä tilaisuus keskustella viineistä tarjoilijan kanssa, mikäli kiinnostusta ilmenee. Maistella voi esimerkiksi erityylisiä ja -luonteisia kuohuviinejä tai rypäleiltään, alkuperältään sekä valmistustavoiltaan erilaisia puna- tai valkoviinejä.

Ennakkoon tilattavissa pitemmissä ja laajemmissa pruuveissa sukelletaan luonnollisesti syvemmälle viinin saloihin. Silloin voidaan siemailla viinejä esimerkiksi maittain ja tutustua siihen, miten alueelliset ja rypäleelliset erot vaikuttavat. Pitkät pruuvit järjestetään minimissään 10 maistelijalle. Toki joustovaraakin hiukan on. Maistella ja vertailla voi esimerkiksi klassisia eurooppalaisia valkoviinejä, Italian eri maakuntien punaviinejä tai Simunaniemen sydäntä lähellä olevia rieslingejä.

– Pitkät viinipruuvit ovat mahtava ohjelmanumero esimerkiksi yritystilaisuuden tai muun suuremman seurueen aterian alkuun. Viini kiinnostaa nykyään todella monia ihmisiä.

Ohjatut pitkät 4:n viinin viinipruuvit 35e/maistelija.
Spontaanit kolmen viinin tastingit viinien hinnalla, 15-20e/maistelija

Lue myös: Dabbalissa yllätysmenu ja villisti viinejä

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
ravintola dabbal
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY