Vuosi 2016 on tuonut mukanaan lisää rentoa ruokailua ja roimasti uusia makuja kaupungin ravintolakartalle. Löydä Tampereen uudet ravintolat.

Gastropub-Lappalaisten tuorein ravintola tuuppaa tarjolle sellaisen arsenaalin lihaisaa burgerpurtavaa, että vannoutunut lihansyöjä liikuttuu. Burgerpihvien laatuliha jauhetaan paikan päällä ravintolassa ja hanasta sekä pulloista saapi mainioita oluita. Pian myös gastropubien oman Nordic Brewery -panimon tuotteita.

Lue lisää: The Bull on olutta ja burgereita ilman pipan puristusta

Dining 26 avasi tammikuussa väylät auki Välimerelle suoraan Kyttälän kulinaarisesta ytimestä! Tapasmaiset kympin kulhoruoka-annokset ovat alkaneet virrata avokeittiöstä saliin ravintoloitsija Arto Rastaan tiimin napakassa mutta rennossa otteessa.

Lue lisää: Dining 26 säväyttää Välimeren malliin – Rastaan ravintola täräyttää kulhoruoat kehiin

Pyytä on nyt pivossa aivan kirjaimellisesti, sillä Papinkadulla pesäpuunsa oksat sekä ukset avannut Pikkuravintola Pyy tarjoilee kyseisen nimistä annosta. Kastikkeena pivo ja lihaisana herkkuna pyy, kuinkas muuten. Monia muitakin makuja tarjonnasta löytyy, sillä yleiseurooppalainen keittiölinjaus mahdollistaa makumatkailun laajalla mittakaavalla.

Lue lisää: Ravintolauutuus: Pikkuravintola Pyy on avannut ovensa herkutella

Hatanpään valtatien alla sijaitsee vuoden ehkäpä omaleimaisin ravintolauutuus. Toni Leskisen ja Aku Haljoen espanjalaistyylisessä Los Pollos -kanaravintolassa tirisee ja pyörii mehevä pollo poikineen. Viimeistään nyt on kaikille selvää, että rennosti napsuteltava kana on muutakin kuin siipiä.

Lue lisää: Los Pollos on avattu – vartaassa pyörii mehevä kana katraineen

Sasor on Sorsapuiston laidalle keittiönsä ja viehkot viininsä tuonut ravintola-viinibaari, joka palvelee skandinaavisin mauin niin lounastajia, illastajia kuin lasilliselle piipahtaviakin. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi palveluun panostetaan kovasti.

Lue lisää: Uusi Sasor panostaa palveluun ja selkeisiin skandimakuihin

Uudet ravintolat haastavat vanhat konseptit. Tampereelle on avattu myös uuden polven pikaruokaketjuravintoloita. Kyttälään ilmestyivät helsinkiläisketjujen falafel-pitoinen Fafa’s sekä meksikolaistyylinen Chalupa ja Keskustorille hampurilaisravintola Friends & Burgers. Näissä ravintoloissa mennään limpparilinjalla, eli haukattavia ei voi huuhdella alas esimerkiksi oluella.