salud 9 pieni

Pihviravintolat Tampere

salud toni

Nyt sitä saa! Siis aitoa japanilaista Wagyu-lihaa, Kobea ja Satsumaa. Saludin uusi uunituore lista luksuslihaisine annoksineen on viimein maisteltavissa. Maailman huikeinta lihaa on nyt saatavilla myös edullisessa maisteluannoksessa.

Wagyu Kobe on kirmannut Josper-puuhiiligrillin kautta Surf ’n’ Turf -annokseen, jossa 90-grammainen ulkofileepala sarvipäätä saa kaverikseen niin ikään Josperin aateloittaman puolikkaan hummerin. Lisukkeina on teriyaki-siitakesieniä sekä puuhiiligrillissä paahdettua perunaa. Annoksen syöjä saa mukaansa lihan aitoustodistuksen, jossa on mm. eläimen yksilöllinen ID-numero. Annos maksaa 69e.
salud 12 pieni
Maistelulautanen, Wagyu Tasting Plate, on mainio tapa päästä herkuttelemaan Wagyu-ulkofileetä perin edullisesti. Satsuma-härkää on lautasella 50g, muita laatulihoja eli vapaana kasvanutta Dingley Dell -possua 70g ja Black Angusta saman verran. Parin kuukauden ajan annosta myydään pippuripihvin (34,90e) hinnalla, jotta mahdollisimman monella olisi tilaisuus käydä maistamassa aitoa Wagyu’a. Japanin Kagoshimassa kasvanut Satsuma-härkä on muuten erittäin korkeat laatukriteerit täyttävää ja huolella hoivaillen kasvatettua Wagyu’a samoin kuin Kobekin. Satsuma vaan ei ole nimenä vielä niin tunnettu kuin Kobe.

Jokaiselle lihalle on lautasella oma pieni kasvislisukkeensa. Persilja-kukkakaalipyreetä ja paahdettua kukkakaalia possulle, uunijuureksia Black Angukselle ja teriyaki-siitakesieniä Wagyulle.

salud 11 pieni
salud 10 pieni
Saludin keittiöpäällikkö Toni Leskinen nostaa uudelta listalta esiin myös todellisen lähiruoka-annoksen, paistettua kuhafileetä salottisipuli-voikastikkeella.

– Kuha nousee tästä aivan lähivesistä ja tulee meille pääsääntöisesti suoraan luottokalastajaltaltamme, Toni kertoo.

Muutenkin Saludissa käytetään kotimaisia ja lähiraaka-aineita aina kun mahdollista.

– Esimerkiksi pippuripihviliha meillä on aina kotimaista ja tulee olemaankin. Kotimaista on myös Cabrales-härän ulkofileepihvi.

Lue lisää: Siivet ja Sarvet – Aito Kobe on kirmannut Saludiin ja Japanilainen Wagyu saapui Saludiin – Aitoa japanilaista Kobea ja Satsumaa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
salud 16 pieni
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Bodega Salud 50 vuotta – Menu Hannu Wiss luotu yhteistyössä legendaarisen keittiömestari-ravintoloitsijan kanssa

Vuonna 1974 perustettu Bodega Salud täyttää lokakuussa jo komeat 50 vuotta. Koko vuoden mitalta jatkuva juhlistus alkaa ruokaisalla kunnianosoituksella Saludin luoneelle ja ravintolaa liki...
Pizzaravintola Tampere - Puisto

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa.

LOS POLLOS BAR & GRILL RAVINTOLA DABBAL RAVINTOLA SAIVO BODEGA SALUD RAVINTELI HUBER RAVINTOLA PUISTO KAJO RAVINTELLI BERTHA
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä terassikauden helmiä Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Terassit lähellä Nokia Areenaa ja Ratinan...