Gastropub Tuulensuu piristää uudenvuodenjuhlijoita täräyttämällä auki niin samppanja- kuin kuohuviinipullojakin suurella kädellä! 31.11. ja 1.1. avoinna on kerrallaan aina 10 eri samppanjaa ja 10 eri kuohuvaa, joita voi pistäytyä siemailemaan edukkaasti laseittain. Juhlajuoman kylkeen voi tilata pintxoja sekä tuoreita ostereita.
Tuulensuu on mainio paikka piipahtaa juhlistamaan alkavaa vuotta laatulasillisella vaikkapa ennen karkeloihin suuntaamista tai istua iltaa tyylikkäästi erilaisia samppanjoita ja muita kuplivia siemaillen sekä vertaillen. Mikäli mielessäsi nimittäin on pyörinyt epäilys siitä, onko kuohuviinillä ja samppanjalla oikeasti mitään eroa, on nyt hyvä tilaisuus käydä kokemassa se itse. Ainoastaan maistamalla se nimittäin selviää.
– Jos on joskus maistanut samppanjaa erityisesti ohjatussa tastingissa, niin varmasti erottaa esimerkiksi proseccon ja samppanjan toisistaan, ravintoloitsija Sami Lappalainen takaa.
Tuulensuussa onkin nyt tilaisuus tehdä vertailevaa tutkimusta omia makunystyjään hellien. Makustella voi myös eri maiden kuplivia läpi. Kuinka eroavat Italian prosecco, Espanjan cava tai Saksan sekt toisistaan tai Ranskan moniulotteisesta samppanjasta? Tarjolla on muuten monia omatuontijuomia, joita ei välttämättä saa mistään muualta Suomessa.
Kunnon kuplivaisten kumppaneiksi on valittu luksukkaita suupaloja, pintxoja sekä tuoreita ostereita.
10 eri kuohuviiniä 5e lasi, 10 eri sampanjaa 10e lasi, pintxot 2e kpl ja tuoreet osterit 3e kpl.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy