Ravintola Tiiliholvi juhlistaa tryffeliviikkoja kuuden ruokalajin komealla tryffelimenulla. Menu hellii sisällään niin herkkutattirisottoa, ankkaa ja kirsikkaa kuin jälkihyvänä tarjottavaa talviomenaa ja valkosuklaatakin. Myös italialaisia juustoerikoisuuksia asetellaan lautasille. Ihan jokaisessa annoksessa on valkoista tai mustaa Alban tryffeliä jossain muodossa.
Menun annoksista keittiömestari Pietari Parkkonen nostaa valokeilaan erityisesti risoton.
– Tryffelirisotto on vain niin upea. Vaikka se on lautasella yksinkertaisen näköinen, se on mauissaan monikerroksinen kokonaisuus. Hapokkuutta, kermaisuutta ja purutuntumaakin löytyy, Parkkonen kuvailee.
Tarjolla on myös italialaisia juustoja, kuten burrataa, joka tehdään mozzarellasta ja kermasta. Juusto on ulkokuoreltaan mozzarellainen, mutta sisältä valuvan kermainen.
– Burrata on hieno, erilainen juusto. Juustossa itsessään on mustaa kesätryffeliä, Parkkonen paljastaa.
Sekä tryffelit että annoksille valikoidut viinit tulevat Italiasta Alban alueelta saman maineikkaan toimittajan, Gianluca Poggion kautta. Hänen tryffeleitään on ollut Tiiliholvissa tarjolla aikaisemminkin, samoin Montaribaldin viinejä. Viinit on valikoitu annoksille huolellisesti yhteistyössä viinitalon kanssa.
Tryffeli on hintava raaka-aine etenkin tänä vuonna, kun Alban valkoisia tryffeleitä päästään nostamaan kelien vuoksi poikkeuksellisen myöhään. Tiiliholvissa halutaan vastaavasti hinnoitella laadukas viinipaketti vastaavasti erittäinkin asiakasystävällisesti, jotta saumattoman makukokonaisuuden voisi nautiskella mahdollisimman moni.
– Haluamme tarjota makukokonaisuuksia, elämyksiä. Ruoka ja viini tukevat tässä vahvasti toisiaan. Tryffeli on upea Alban alueen raaka-aine, jonka kanssa haluamme tarjota hienoja Alban alueen viinejä. Nyt niitä saa todella edullisesti – ja runsaasti.
Viinipaketti on myös oivallinen tapa tutustua Piemonten alueen viineihin. Mukana ovat muiden muassa alueen päärypäleet Barbera sekä Nebbiolo, joista jälkimmäistä myös viinien kuningasrypäleeksi kutsutaan.
Menukokonaisuuden loppuun on muuten valikoitu yllättävä loppuhuipennus, kun jälkihyvän kumppanina tarjotaan jotain punaista ja makeaa…ja kuplivaa. Sitä odotellessa.
Tryffeliviikkojen aikana yllätysmenu ei ole voimassa. À la carte ja Nordic-menu ovat voimassa normaalisti.
Tryffelimenu
Kampasimpukkaa ja tryffeliä
Chardonnay ”Stissa d’le Favole” 2013
Herkkutattirisotto
Barbera d’Alba ”Du Gir” 2011
Ankkaa ja kirsikkaa
Barbaresco ”Palazzina” 2011
Juustoja ja karhunvadelmaa
Barolo ”Borzoni” 2011
Talviomenaa ja valkosuklaata
Birbet
Petit fours
Menu 72 euroa
Viinipaketti 55 euroa
0207 669 061
tiiliholvi@tiiliholvi.fi
Huomiothan, että viikonloppua koskevat varaukset/tilaukset perjantaina kello 15:00 jälkeen puhelimitse.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
[vc_btn title=”ILLALLINEN TIILIHOLVISSA – LAHJAKORTTI 50€” style=”modern” shape=”square” color=”warning” size=”lg” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.elamyslahjat.fi%2Ftt%2F%3Ftt%3D10480_12_181634_%26r%3D%252Flahjat%252Fillallinen-ravintola-tiiliholvi||target:%20_blank” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]