Tiiliholvin keittiömestari Jarkko Mattila haukiyllätyksen äärellä.
Tiiliholvin keittiömestari Jarkko Mattila haukiyllätyksen äärellä.

Ravintola Tiiliholvin uusin lista on mielenkiintoinen ja varsin yllätyksekäs kokonaisuus. 18.6.2014 asti voimassa oleva lista hellii sisällään keittiömestari Jarkko Mattilan luomia annoksia, joissa on muualla maailmalla käytettyjä jujuja. Lisäksi hyödynnetään raaka-aineita, joita Tiiliholvin lautasilla ei kovin usein ole näkynyt.

– Alkuruokapuolella on hieno annos, haukea ja kukkakaalia. Siinä piilee suuri yllätys, keittiömestari Jarkko Mattila vinkkaa.

Pääruokapuolen annoksista Jarkko suosittelee Ibericosta valmistettua ja korianterinsiemenkastikkeella aateloitua haudutettua porsaanposkiannosta, joka on jotain vähän erilaista Tiiliholvissa.

– Ibericon mahtava maku syntyy siitä, että se syö vapaana kaiken maailman yrttejä ja kastanjoita, missä nyt pisteleekin menemään.

Jälkiruoka-annoksista metsämansikkainen tiramisu on Jarkon suosikki. Annos on jotain muuta kuin mitä tiramisulta yleensä odotetaan.

Riesling-viikot hurmaavat lautasilla ja laseissa

Tiiliholvi on mukana myös Riesling-viikoilla 12.-24.5.2014. Silloin ravintolassa on myös erillinen viiden ruokalajin Riesling-menu. Tiiliholviin on saatu Moselin alueen rieslingejä mm. Frank Johnilta, jonka viineihin Jarkko tutustui ja ihastui taannoisilla Tampereen Viinimessuilla.

Riesling-menun aikana Tiiliholvin yllätysmenu ei ole voimassa.

Riesling-menu

Ankanmaksaa ja päärynää
1998er Kröver Paradis Auslese

Parsarisottoa
Sekt Belle Epoque Riesling Brut 2011

Siikaa ja mätiä
Egon Müller Swarzhof 2012

Juustoja ja porkkanaa
Graacher Himmelreich Riesling Auslese 2004

Litsiä ja ruusua
Röttgen Auslese 2004

Menu 57€
Viinipaketti 50€

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Vappu Tampere

Vappu Tampere 2024: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2024 vappubrunssit ja vappulounaat. Vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen. Huom! Sivua säännöllisesti. Kaikki...

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...