Tiiliholvi juhlii sadonkorjuuaikaa yhteisen pitkän pöydän ääressä nautittavin illallisin. Kahtena iltana ravintolassa on tilaisuus kokoontua ystävien, sukulaisten tai aivan uusien tuttavuuksien kanssa saman pöydän ja hyvän ruoan ääreen nauttimaan satokauden parhaista antimista. Ojennetaan, kurotetaan, tarjotaan, maistetaan ja nautitaan yhdessä!
– Halusimme kokeilla jotain vähän erilaista perinteisten maaseudun sadonkorjuujuhlien tyyliin, ravintolapäällikkö Lasse Vidman kuvailee ja kertoo myös elävää musiikkia olevan luvassa.
Illallinen käynnistyy alkumaljoilla kilistellen. Aluksi pöytään tarjoillaan maa-artisokkakeittoa. Kun lautaselliset on lusikoitu, kiikuttavat tarjoilijat pöydän täyteen vateja, kulhoja ja kuppeja täynnä erilaisia alkuruokaherkkuja. Tämän jälkeen saliin kannetaan illallisen tähti, rosvopaisti.
– Valmistamme rosvopaistin perinteiseen tapaan kotipihassani Sorkkalan kylässä, Mäki-Mäkelän tilalla. Minulla on siellä valtava kuoppa, jossa poltan vuorokauden verran kunnon roihua, jotta kivet kuumenevat kunnolla, kokki Otto Sovelius kuvailee.
Paikoin rantapallon kokoisin luonnonkivin vuorattuun kuoppaan kätketään sitten huolellisesti peitellyt kokonaiset lampaanviulut, jotka kypsyvät piilossaan hiilloksen päällä kaikessa rauhassa.
– Tarvittaessa tulta poltetaan vielä kuopan päällä, kunnes arvioidaan oikea hetki nostaa viulut ylös.
Sadonkorjuujuhlien ”viulistina” toimii kokki salissa lautasille leikellen, ja lisukkeet saapuvat pöytään jälleen vadeilla vapaasti ammennettaviksi samoin kuin jälkihyvätkin.
Juomapaketin valinneille juoma saapuu pöytään kannuissa. Siemailtavaksi saadaan viinin ja oluiden lisäksi myös ehtaa sahtia.
Sadonkorjuujuhlat
Alkumalja:
Mirtillo Royal
Mustikkaa ja samppanjaa
Alkukeitto:
Maa-artisokkakeittoa ja kurpitsasalaattia
Alkuruokavadit:
Sienisalaattia
Juuressalaattia
Waldorfinsalaattia
Savukalaa
Possunposkea
Pääruoka:
Rosvopaisti
Kaljassa haudutettua kaalia
Pihlajanmarjahyytelö
Paahdettuja syysjuureksia
Perunaa
Valkosipulikastike
Jälkiruoka:
Juustoja
Tyrnivispipuuro
Valkosuklaamousse
Paahdettua valkosuklaata ja tyrnimarjakastiketta
Menu 48€
Juomapaketti 28€
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
[vc_btn title=”ILLALLINEN TIILIHOLVISSA – LAHJAKORTTI 50€” style=”modern” shape=”square” color=”warning” size=”lg” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.elamyslahjat.fi%2Ftt%2F%3Ftt%3D10480_12_181634_%26r%3D%252Flahjat%252Fillallinen-ravintola-tiiliholvi||target:%20_blank” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]