Ravintola Tiiliholvi
Tiiliholvin alkuvuosi on täynnä herkullisuutta ja tunnelmallisuutta. On blinirunsautta, mielenkiintoisia raaka-aineita monipuolisesti valmistettuina, sadan kynttilän ystävänpäiväillallista sydämellisine erikoismenuineen.

Tiiliholvissa tarjotaan blinejä helmikuuhun asti koko päivän ajan, niin lounaalla kuin illallisellakin. Myös toista kevättalven herkkua, madetta, on saatavilla pian luottokalastajan suoraan ravintolaan toimittamana. Odotettu alkuvuoden juhla on tietenkin ystävänpäivä 14.2., jota Tiiliholvi juhlistaa sadoin kynttilöin. Sähkövalot sammutetaan ja ravintolassa ruokaillaan äärimmäisen tunnelmallisesti kynttilänvalossa. Keittiö laatii iltaa varten oman erikoismenun, jolla on mm. häränsydäntä.

kynttilaillallinen

tiiliholvi-pietu

Raaka-aineiden monipuolinen hyödyntäminen herättää mielenkiinnon ja vaatii osaamista

Vuodenvaihteessa uudistunut à la carte -lista hellii sisällään erikoisuuksina mm. hirveä sekä hanhea. Hirvipastrami on maustunut liemessä kahden viikon ajan, jonka jälkeen se on vielä savustettu. Hanhiannos taas on valmistettu kokonaisesta hanhesta.

– Koipilihoista ja sisäelimistä tehdään mureke, joka kääritään rintafileeseen. Luista taas on keitetty liemi, joka tarjotaan annoksen kastikkeena, keittiömestari Pietari Parkkonen kertoo.

Nykyään lista vaihtuu entistä useammin. Se on piristävää paitsi kanta-asiakkaille, myös keittiöväelle. Keittiöön ostetaan entistä enemmän myös kokonaisia eläimiä, kuten juuri tämänhetkisen listan hanhi. Paitsi että eläimen koko ruhon hyödyntäminen inspiroi koko keittiötiimiä ja on mielenkiintoista myös asiakkaille, se on lisäksi ekologinen ratkaisu. Kun koko eläin hyödynnetään monipuolisesti, mitään ei mene hukkaan. Se nostaa toki käsityön ja keittotaidon merkityksen arvoon arvaamattomaan, mutta Tiiliholvissa se on tietenkin itsestäänselvyys.

Uusia elämyksiä etsitään ja arvostetaan – yllätysmenu yhä suositumpi 

Hovimestari Mika Lintula sytyttää kynttilät ja asiakkaiden mielenkiinnon Tiiliholvin huikeaa juomatuotetta kohtaan.

Myös todella suosittu yllätysmenu on mielenkiintoinen kokemus asiakkaille, tilaisuus tutustua uusiin ja uudella tavalla valmistettuihin raaka-aineisiin, joita ei muuten olisi tullut ehkä maistelleeksi. Ihmiset ovatkin selvästi oppineet heittäytymään luottavaisesti ammattilaisten osaaviin käsiin kokeakseen yllättäviä makuelämyksiä. Menun annokset saattavat vaihtua vaikkapa kesken illankin. Niissä onkin keittiön tilaisuus päästää luovuus valloilleen ja kokeilla uusia annoksia, jotka mahdollisesti päätyvät tulevalle listalle.

– Yllätysmenun valitsee valtaosa asiakkaista. Kaikki sanovat, että näin tulee syötyä sellaisiakin annoksia ja raaka-aineita, joita ei itse välttämättä olisi tullut valinneeksi.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Vapun kabinetit

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...