tiiliholvi samppanjamenu amuse

tiiliholvi-tuoliKevät on kuplivien kilisteltävien aikaa. Ja samppanja se pirskahtelevan poreilevista juomista moniulotteisin ja luksukkain. Sen liitto etenkin äyriäisten kanssa on kiistaton.

Tiiliholvin samppanja- ja äyriäismenu yhdistää Deutzin samppanjatalon huippujuomat keittiömestari Pietari Parkkosen luomiin merellisiin annoksiin. Pian laseissa poreilee samppanja ja lautasilla maistuu meri.

Samppanja- ja äyriäismenun annokset tuovat lautasille 4.-16.5. niin äyriäisiä kuin muitakin mereneläviä. Myös kotoinen hauki pääsee arvoiseensa asemaan menun ensimmäisessä pääruoka-annoksessa.
tiiliholvi hauki
tiiliholvi jättirapuLehdistötilaisuudessa paitsi ennakkoakkomaisteltiin annoskavalkadi läpi, myös kuultiin Deutz-samppanjatalon Pohjoismaiden myyntijohtajan Carl Cercellierin mielenkiintoinen kuvaus talon historiasta ja juomista, erityisesti niistä helmistä.

Juomakimaran huippuja ovat tyylikäs Deutz Rosé, 75% Pinot Noir’ia ja 25% Chardonnay’ta, sekä erityisesti uskomattoman upeaksi laajalti kehuttu Cuvee William Deutz 2002. Sen rypäleistä 60% Pinot Noiria, 30% Chardonnay’ta, 10% Pinot Meunier’ia, ja sulojuoma on kypsynyt kellarien kätköissä 60 kuukauden ajan. Tätä samppanjaa voidaan kutsua jo harvinaisuudeksi.

Tiiliholvilla on pitkät perinteet kaupungin kulinaarisella kartalla

tiiliholvi deutz samppanjaÄyriäiset ja samppanja ovat Tiiliholvissa jo perinne.

– Tiiliholvissa on ollut äyriäisiä tarjolla jo 1980-luvulta asti. Silloin meillä oli esimerkiksi jättikatkarapuja, kampasimpukkaa ja osteri-iltoja, ravintoloitsija Jaakko Sinivuoren äiti Saara Sinivuori muistelee.

80-luvulla Tampereen ravintolakartta näytti melkolailla erilaiselta. Tiiliholvi onkin ollut todellinen edelläkävijä tuodessaan ranskalaisen keittiön tekniikat ja upeat raaka-aineet kaupunkilaisten ja ulkopaikkakuntalaisten nautittaviksi. Runsaslukuisesta ulkomaisten vieraiden joukosta puhumattakaan.

Vuodesta 1968 toiminut ja 1978 Aleksin Ravintolat Oy:lle siirtynyt Tiiliholvi on klassikkoravintola ihan koko maankin mittakaavassa. Ja kuten Jaakko Sinivuori puheessaan totesi, vaikka innovatiivisuus ja uusien asioiden oppiminen on heille tärkeää, ei pyörää tarvitse keksiä uudelleen ihan joka menulle.

Äyriäis- ja samppanjamenu

Amuse bouche
Deutz Brut Classic
***
Jättirapua ja korianteria
Deutz Brut Classic
***
Kampasimpukkaa ja passionhedelmää
Deutz Brut Vintage 2008
***
Seepiaa ja haukea
Deutz Rosé
***
Hummeria ja kateenkorvaa
Cuvée William Deutz 2002
***
Omenaa ja vaniljaa
Deutz Demi Sec

Menu á 68 eur
Samppanjat á 67 eur

Muokattu 12.5.2015, julkaistu huhtikuussa 2015

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tiiliholvi liekitys 3
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Vappu Tampere

Vappu Tampere 2024: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2024 vappubrunssit ja vappulounaat. Vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen. Huom! Sivua säännöllisesti. Kaikki...

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...