tiiliholvi-liekitys-kohokohdat
Vesa Vuorenmaa laittaa liekit loimuamaan Tiiliholvissa.

Tiiliholvi pistää liekit tanssimaan punatiilistä kattoa kurkotellen, kun Liekitysviikot syttyvät erikoismenun myötä. Kaikki yllätyksellisen menun annokset saavat tavalla tai toisella avotuliaromin. Lisäksi loimuaminen vielä tapahtuu näyttävästi salin puolella ruokailijoiden pöytien äärellä laadukkaita liekitysiloliemiä hyödyntäen.

– Alkuun tarjotaan etanapannullinen äyriäisiä, mm. sinisimpukkaa, kampasimpukkaa, rapua ja seepiaa. Jokaisessa pannun kolosessa on eri äyriäinen omassa liemessään. Päälle kaadetaan Pernod’ta, joka liekityksessä sitten sitoo kaikkien äyriäisten maut hienosti yhteen, kokki Otto Sovelius kuvailee.

Seurueen ollessa kyseessä tuodaan pöytään jaettavaksi suuri äyriäisvati, joka loimuaakin sitten suoranaisena äyriäisliekkimerenä.

Pääruokana poseeraa itseoikeutetusti Tiiliholvin sisäfileepihvi, joka imaisee Courvoisier-konjakkiliekeistä itseensä huumaavaa aromia.

Keittiömestari Pietari Parkkonen paljastaa, että jälkiruoaksi nautiskellaan appelsiinijäädykettä, jonka marenkikuorrute gratinoidaan Grand Marnierin makumaisemaiseksi.

Liekitysviikkojen aikana myös Tiiliholvin à la carte on normaalisti saaatavilla. Liekitysmenu korvaa kuitenkin yllätysmenun viikkojen aikana.

Liekitysmenu

Amuse-bouche:
Kurkku-gazpacho
***
Äyriäislajitelma ja anista
***
Tiiliholvin sisäfileepihvi
***
Appelsiinia ja marenkia
***

Menu á 56 €
Juomapaketti á 28€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tiiliholvi sadankynttilanilta pietari parkkonen kohokohdat
Keittiömestari Pietari Parkkonen.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY