Saimaa

la 26.5.
22:00
Olympia-kortteli | Satakunnankatu 10, Tampere | iCal

Urheilu-Suomen soundtrack ilmestyi loppuvuoden 2017 aikana. Nyt nuo laulut ensimmäistä kertaa koettavissa livenä Tampereella Olympia-korttelissa.

Vuoden 2015 Emma Gaalassa vuoden tuottajaksi valitun Matti Mikkolan Saimaa-yhtye julkaisi uuden albumin 30. lokakuuta. Kymmenestä cover-versiosta koostuva albumi on tulosta Mikkolan maaliskuussa järjestämästä jamisessiosta. Suurin osa kappaleista on instrumentaaliversioita. Spontaanista jamisessiosta syntyi energisiä ja jopa psykedeelisiä orkesteriteoksia hämmentävän erityyppisistä kappaleista. Albumilta löytyy kappaleita muun muassa Jussi Hakuliselta, Roger Whittakerilta, Ted Nugentilta ja Esa Pakariselta.

– Alkuun meidän oli tarkoitus vain jamitella omaksi iloksi. Lopulta päädyimme tekemään albumillisen valmiita sovituksia. Levy on ihmeellinen erilaisten sattumusten summa. Lopputulosta kuunnellessa toisinaan äimistelee, että soitimmeko me tuon todella itse. Viimeistään tämän levyn jälkeen olen varma, että parhaat jutut yllättävät tekijänsäkin, Matti Mikkola kommentoi albumia.

Matti Mikkolan sävellyksistä koostunut Pepe & Saimaa -albumi oli yksi vuoden 2014 puhutuimmista albumeista. Se oli poikkeuksellinen arvostelumenestys ja sitä on myyty reilusti yli kultalevyrajan. Vuoden 2015 Emma Gaalassa albumi tai sen tekijät saivat neljä Emma-palkintoa: Vuoden tuottaja (Matti Mikkola), Vuoden rock-levy, Vuoden mieslaulaja (Pepe Willberg) sekä Kriitikoiden valinta.

Muita palkintoja olivat muun muassa Femma-Femma 2015 (Matti Mikkola), Musiikki & Media Industry Awardsien Vuoden kunniamaininta sekä Radio Helsingin Vuoden levy.

Ovet klo 21
Saimaa klo 22
Liput: 14/16€
Ennakkoliput: www.tiketti.fi
Ennakkoliput myynnissä torstaina 10.5. klo 09:00.


Tapahtuma


Saimaa
la 26.5.
22:00
Hintaluokka: 14/16€ Tiketti.fi
Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Olympia-kortteli

Olympia-kortteli
Satakunnankatu 10
Tampere

Hotellit läheisyydessä


Olympia-korttelissa ilonpito alkaa jo iltapäivällä, kun katutason gastropub-henkinen ravintola Muusa avaa ovensa. Viikonloppuna tarjolla on myös brunssia. Olympia-kortteli on joka päivä avoinna ja aivan yön pikkutunneille asti juhlitaan ohjelmailtoina, jolloin avataan ovet kokonaisuuden kruunaavaan Olympia-saliin. Tampereen liveklubiuutuus 2016 on myös loistava paikka erilaisiin tilaisuuksiin.

RAVINTOLAESITTELY

Lue aiheesta: Olympia-korttelin uusi viihdekokonaisuus

KOHOKOHTIA

to 24.5.20:00 Olavi UusivirtaOlympia-kortteli
pe 25.5.19:30 Twin Peaks with Gasthaus OrkesteriOlympia-kortteli
la 26.5.22:00 SaimaaOlympia-kortteli
la 2.6.21:00 Convulse, Lubricant, PurtenanceOlympia-kortteli