Gastropub Kalevan pintxo
Viime vuonna Gastropub Kaleva taituroi tällaisen tyyliinsä sopivan rouhean pintxon purtavaksi.

Tamperradan mittavaksi makukarkeloksi kasvanut pintxo-kilpailu pärähtää käyntiin jo neljättä kertaa. Mukana on viime vuoden 20 ravintolan sijaan nyt jo komeat 36 ravintolaa, jotka tarjoilevat omanlaisensa makupalan 2 euron kappalehintaan 15.-19.8.2016. Annoskuvat ja -kuvaukset on jo julkaistu.

Elokuussa herkuteltavassa pintxo-kisassa yleisö äänestää maistelukierroksensa jälkeen netissä oman suosikkinsa ja lisäksi tuomaristo valitsee mielestään gastronomisesti mielenkiintoisimman annoksen.

San Sebastianin vuosittaisesta Tamborrada-juhlasta ideansa saanut kisa on innostanut tamperelaiset kiertelemään ravintoloita espanjalaiseen tapaan edullisia pintxoja napsutellen. Oman suosikin metsästys on myös mainio kynnyksenmadaltaja mennä tutustumaan itselle vielä tuntemattomiin ravintoloihin. Nyt myös Pori on innostunut pintxoilemaan, ja siellä kisataan 15 ravintolan voimin.

– Kilpailun idea on leikkimielinen, tarkoitus on houkutella uusia asiakasryhmiä piipahtamaan ravintoloihin ja tutustumaan moneen paikkaan viiden päivän aikana, kertoo kilpailun järjestäjä ja päätuomari Mikko Reinikka.

Tänä vuonna tamperelaisravintoloiden annokset ovat Reinikan mukaan erityisen kunnianhimoisesti toteutettuja. Vaikka kisa on sinänsä varsin leikkimielinen, näkyy annoksissa laatuun panostaminen tosissaan.

– Nyt ei ole oikaistu missään, vaan on lähdetty tosissaan tekemään toistaan herkullisempia annoksia.

Pientä hapuilua on silti havaittavissa annoksen olemuksen suhteen: osa kilpailijoista on lähtenyt luomaan alkuruokamaista annosta.

– Osa kilpailijoista ei ole vielä täysin sisäistänyt pintxon ideaa, vaan on lähdetty tekemään annosta, joka muistuttaa alkuruokaa. Pintxo on 2-3 suupalalla syötävä pikkuannos, joka tyypillisesti nautitaan baarissa seisten mukavan pikkujuotavan kera, Reinikka kuvailee.

KATSO ANNOSKUVAT TÄÄLLÄ

Tapahtuman kotisivut: Tamperrada

Kisaravintolat: 4 Vuodenaikaa, Aisti, Armas Kuppila, Astor, August von Trappe, Bistro Julienne, The Bull, Dabbal, Dining 26 by Arto Rastas, Fabric Bistro&Bar, Henriks, Huber, Inez, Izakaya Nomu, Kalaherkut Nygren, Kattila, Kievari Kahdet Kasvot, Kivi, Los Pollos, Maruseki, Masuuni, Nordic, Näsinneula, Piazza Food Factory and Bar, Piemonte, Pork & More, Chef Santeri Pop Up, Salud, Sante, Stefan’s Steakhouse, Stockmann Meals Tampere, Suomalainen klubi, Tiiliholvi, Trattoria, Tuulensuu, Wistub Alsace.

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy