frankly-terassiKukkaisviikkojen viimeisenä viikonloppuna Keskustorilla vietetään Tampere Food Festiä, jonne saapuu niin ravintoloita kuin muitakin ruokatoimijoita. Ravintola Tiiliholvi tuo tarjolle sormin tuulensuojaan naposteltavaa fufua.

Lisukkeena ja samalla myös ruokailuvälineenä toimiva fufu ja sen kanssa tarjottava tulinen liha- ja kalapitoinen pata ovat Parkkosen mukaan perinteistä nigerialaista perusruokaa.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.
Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

– Fufu on tavallaan paksua tahnaa, joka tehdään kuivatusta ja jauhetusta ruokabanaanista sekä perunahiutaleista. Fufusta muotoillaan sormilla pala, jolla kaapaistaan pataa ja laitetaan suuhun, Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen kuvailee.

Parkkonen suosittelee lämpimästi sormin syömistä, mutta luultavasti myös aterimia tulee olemaan tarjolla.

Myös makea hyvyys Tiiliholvin tiimiltä löytyy, ja se onkin sitten enemmän ravintolan tuttua tyyliä. Teemana on kuningatar, eli annoksesta tulee löytymään mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa.

Koko Kukkaisviikkojen ajan ja siis myös Food Festin aikana Keskustorilla ruokaa tarjoilee Armas Terassi.

Ruokatoimijat:

Lángos – unkarilaista ruokaa
Bel Gaufres Oy – belgialaisia vohveleita
Katukeittiö Leidi – kala- ja kasvispikaruoat
Liesikiesi – sliderit
Lähiruokasnägäri
Tiiliholvi
Fabric goes Out
Tampereen Jäätelötehdas Oy