tampella jussi antti airila kohokohdat
Antti ja Jussi Airila ohjastavat yhdessä viikon jokaisena päivänä ovensa auki pitävää Ravintola Tampellaa.

Suoraan pikkujoulukauteen avautuvan Ravintola Tampellan keittiö- sekä salitiimien ohjastajat on jo valittu. Keittiöstä ottaa vastuun The Grillistä tuttu Lasse Niemelä ja salista taas Tammerin hovimestarinakin tunnettu Aarne Leinonen.

Niemelälle ja Leinoselle on annettu paljon vapautta ja vastuuta ruoka- ja juomatuotteen luomisessa. Kaksikko tiimeineen onkin innoissaan.

tampella-niemela-kohokohdat
Keittiömestari Lasse Niemelä odottaa jo malttamattomasti toisenlaisiin työvälineisiin käsiksi pääsemistä.

– Tila maisemineen on aivan upea ja käytössämme on todella laadukkaita raaka-aineita ja tuotteita. Kun meillä on ruokatuote ja palvelu kunnossa, emme voi epäonnistua, Leinonen summaa.

Juomatuotteesta vastaavan Leinosen mukaan viinien lisäksi myös oluisiin panostetaan.

Vaikka kyseessä on suuri ravintola, on sillä joustavan ja henkilökohtaisesti palvelevan pikkuravintolan luonne. Esimerkiksi ruokalista elää asiakkaita kuunnellen ja ravintolan omaa keittiöfilosofiaa vahvistaen. Myös keittiön ja salin hyvään vuoropuheluun satsataan.

Vaikka suurempia ruokalistapaljastuksia ei vielä tehdäkään, niin alueen ja rakennuksen historia luvataan tuoda tyylikkäästi mutta silti mutkattomasti lautasille.

– On ollut mielenkiintoista tutustua Tampellan historiaan, ja huomasin, etten oikeastaan tiennyt siitä vielä mitään. Tämähän on ollut ihan oma kaupunkinsa! Historiaa on otettu myös mukaan suomalaisvivahteisiin annoksiin, Niemelä paljastaa.

tampella-sali-ikkuna-kohokohdat
Remontti ja sisustus ovat vielä kesken, mutta tällaisissa maisemissa ja kalusteissa Tampellan tunnelmasta tullaan nauttimaan.

Pihviannoksia listalle on ainakin päätymässä. Grillissä 12 vuotta ja Saludissa vuoden verran työskennellyt Niemelä taitaakin erityisen mallikkaasti lihan paistamispuuhat, joten kypsyysasteet tulevat taatusti olemaan kohdillaan myös Tampellassa.

Ravintoloitsija Jussi Airila on luottavainen ja tyytyväinen asiantuntevan tiiminsä toimintaan.

– Tähtäämme täydelliseen asiakastyytyväisyyteen – teemme tätä asiakkaille. Haluamme myös, että mahdollisimman monella tamperelaisella on mahdollisuus päästä kokemaan tämä jo alkuvaiheessa. Siksi olemme yrittäneet välttää ottamasta tähän alkuun suuria, koko ravintolan käytännössä yksityistilaisuuksien pitopaikaksi muuttavia ryhmiä, Airila valottaa.

Tampellasta tulee monipuolinen ravintola, joka palvelee aamupäivästä iltamyöhään asti. Antti ja Jussi Airila ohjastavat yhdessä viikon jokaisena päivänä ovensa auki pitävää ravintolaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Tampella-ilmasta2
Uusi ravintola saa oman sisäänkäynnin Satakunnankadun puolella olevaan Työpuistoon lähelle koskenrantaa. Puiston puolelle rakennetaan mittava terassi hulppein koskinäkymin.