sitko-boys-from-brazil-kohokohdat
Miika Salenius ja Terry De Coteau kippistävät appelsiinimehulla, joka on De Coeaun suosikkijuoma pizzankin kaverina.

Sitkossa on asiakkaiden ilona musisoinut jo muutaman kerran maineikas rytmiryhmä T I Boyz from Brazil. Sitkossa duo sytyttää sävelineen tunnelman, mutta ei ole keskustelun tiellä.

T I Boyz from Brazil on Suomessa syntynyt, mutta kansainvälisestikin musisoiva jazz-fuusioyhtye. Yhtye on erityisesti jazzin sekä bossanovan rytmien tulkki. Sitkossa yhtye soittaa duona, johon kuuluvat saksofonisti Terry De Coteau sekä laulaja-kitaristi Italo José.

Puhallinpuolesta altto-, tenori- ja sopraanosaksofoneineen vastaava De Coteau pitää ravintolamusisoinnissa tärkeänä elementtinä sitä, ettei musiikki häiritse keskustelua. Show’n vetäminen ja huomion keskipisteenä oleminen toimivat toisenlaisissa tilaisuuksissa.

– Bossanova ei ole liian dominoivaa, vaan sellaista hyvän fiiliksen musikkiia, joka täydentää tunnelmaa taustalla sopivalla voimakkuudella soiden, eikä vie huomiota keskustelulta tai ruokailulta. Emme halua, että ihmiset joutuvat korottamaan ääntään keskustellakseen. Ravintolassa tärkeintä on kuitenkin se yhdessä juttelu ja ruokailu, De Coetau valottaa.

Englantilaissyntyinen De Coteau asui pitkään vanhempiensa kanssa Trinidad-Tobagossa, mutta muutti nuoruusvuosinaan takaisin Englantiin. Suomessa ja Tampereella hän on asunut jo 10 vuotta. Karibianmeren alueen elämästä nauttivaa aurinkoista asennetta niin musiikkinsa kuin persoonansakin kautta säteilevä muusikko pitää Sitkosta ja sen ravintoloitsijoiden tyylistä tehdä työtään antaumuksella.

Sitkon pizzoja mies kehuu parhaiksi – ja parhaiten pizzan kanssa hänelle maistuu appelsiinimehu.

– Hän on kyllä varmaan ainoa asiakkaistamme, joka juo pizzan kanssa appelsiinimehua, ravintoloitsija Miika Salenius virnistää.

T I Boyz from Brazil heittää keikkoja Sitkossa torstai-iltaisin. Pojat löytää musisoimasta joka toinen torstai klo 18 alkaen.

T I Boyz from Brazil -duo Sitkossa 20.4.2017, 4.5.2017 torstaisin alkaen klo 18.

Sitkon kotisivut

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

sitko-artikkelikuva