Keittiömestari Terhi Mäkisen vetämä Myllärien keittiötiimi on suunnitellut yhdessä uuden keväisen listan, jolla komeilee mm. muhkea hirviburger, savuporocarpaccio ja savoijinkaalikääryleet vuohenjuusto-pinaattitäytteellä. Jälkihyvinä hurmaavat suklaa sekä sitruuna.
Mylläreiden maistelulautanen on monipuolinen ja runsas annos, joka sopii aterian alkuun tai vaikkapa lasillisen ääressä seurustelun lomassa pelkästään syötäväksi. Lautasella lepää mm. riistapyöryköitä, pari pikkuista Toast Skagenia, lammasmakkaraa ja lähialueen juustoa hillokkeineen.
Kasvispääruoka-annos ilahduttaa varmati muitakin kuin kasvissyöjiä. Keväisen värikkäät vuohenjuusto-pinaattitäytteiset savoijinkaalikääryleet tarjotaan tatti-spelttirisoton ja persiljapeston kaverina.
Savuporocarpaccio on yksi uuden listan todellisia tähtiä. Samoin hirviburger, joka valmistetaan kokonaisuudessaan alusta asti Mylläreiden keittiössä lihan jauhamisesta sämpylöiden leipomiseen.
– Hirviburger on ollut heti alusta asti todella suosittu. Harri Saros on kehitellyt annoksen rosmariinimajoneesin, ravintoloitsija Santeri Tiitola kertoo.
Ja mikä juoma sopisi hampurilaisen kylkeen napakammin kuin kylmä olut! Mylläreiden juomavalikoima onkin saanut hiljattain perin suunmyötäisen lisän Pyynikin Käsityöläispanimon oluista.
Mylläreihin voi muuten poiketa pitkän kaavan mukaan illastamisen lisäksi ihan vaan vaikka sille burgerille ja oluelle. Tai palalle sitruunatorttua tai suklaakakkua kunnon kahvikupillisen kaverina. Baaritiskin ääreen on helppoa istahtaa myös niin lasilliselle, tuopillisellle kuin kupillisellekin. Pikkunälän yllättäessä bistrolistalta löytyy nopsakasti sopivaista purtavaa.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy