Sasoriin voi piipahtaa vallan mainiosti myös viinille niin tunnelmallisiin pöytäryhmiin kuin viiinibaarin tiskillekin. Valtaosa viineistä on biodynaamisia tai luomuviinejä. Natural-viinit valtaavat Sarin Sorrin (oik.) mukaan alaa myös.

Laadukas viini on alusta asti ollut olennainen osa Sasoria. Sisälle voikin piipahtaa helposti myös pelkästään lasilliselle tai vaikkapa teemalliseen tastingiin. Niitä järjestetään kaikille avoimina tai tilauksesta ryhmille.

– Etsimme koko ajan tuntemattomampia viinimaita ja rypäleitä, ravintoloitsija Sari Sorri kertoo.

Viinikurssit, niin kaikille avoimet kuin tilauksesta ryhmille järjestettävät, ovat suosittu ja mielenkiintoinen tapa tutustua paitsi viineihin, myös samanhenkisiin ihmisiin. Ovatpa Sasorin asiakkaat innostuneet asiasta siinä määrin, että heidän aloitteestaan on perustettu Sasorin Viiniklubi omine Facebook-ryhmineen. Sinne toivotetaan tervetulleiksi kaikki ravintolan viineistä kiinnostuneet. Jäsenille on tarjolla erityisiä tastingeja erityiseen hintaan, ja ensi keväällä on jopa luvassa Espanjan viinitiloille suuntautuva viinimatka.

Sasorista seurueille tilattavat tastingit istahtavat erityisen hyvin vaikkapa illallisen alkuun mielenkiintoiseksi ohjelmanumeroksi. Ohjattujen tastingien lisäksi henkilökunta opastaa mielellään myös omin päin maistelevia.

Herkuttelumahdollisuuksia lisää nyt myös ravintolan Coravin-laite, joka mahdollistaa viinin nauttimisen pienissä erissä korkkia poksauttamatta. Viini kaadetaan lasiin ohuen, suojakapselin ja korkin läpi työnnetyn neulan avulla. Kun viiniä kaadetaan neulan läpi, Coravin korvaa pullosta kaadetun viinin argonkaasulla. Happi ei pääse vaikuttamaan pulloon jäävään viiniin.

– Meillä voi maistella aivan huippuviinejä ihan senttilitroittain. Ei siis tarvitse välttämättä ostaa lasillista tai koko pullollista, Sorri kertoo innoissaan.

Sasorin viinitastingit sisältävät ohjauksen lisäksi aina useampia viinejä reiluin kaadoin ja lisäksi maistelulautasen. Näin myös syksyn ensimmäisessä avoimessa tastingissa, jossa uppoudutaan kuohuviinien valmistukseen ja eroihin, samppanjan historiaan ja luonnollisesti maistettaviin viineihin.

20.9. klo 18 Huippukuohuviinit-tasting Hinta: 40€/hlö, sisältäen opastuksen, viinit (Tsarine Champagne brut, Natural samppanja Come des Tallants Zéro Dosage, Gramonan huippu-cava Tres Lustros) ja maistelulautasen. Kesto: noin 1,5h.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy
Tasting-kuva: Sari Sorri

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Pinot Noir -viikot Tampereella

[20.5.-2.6.] Riesling & Co -viikot 2024 Tampereella

Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa kahdeksan ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant &...
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä terassikauden helmiä Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Terassit lähellä Nokia Areenaa ja Ratinan...

Kokous- ja juhlatila Sorsapuiston äärellä – Ravintola Sasorin kabinetti esittäytyy

Omaa rauhaa rakastaville Ravintola Sasorista löytyy monikäyttöinen ja raikas kabinettitila, jossa on tilaa hengittää. Sorsapuistoon, Tampere-talon suuntaan avautuvat ikkunat ja moderni skandinaavinen sisustus ovat...