Sasorin à la carte on uudistunut villinä pompotellein peuroin ja oodia silakalle laulellen. Jälkiruokahurmuriksi on noussut lakritsiliemestä aromia ammentanut päärynä.
Alkuruokarintaman riimipeura on ollut erityisen suosittu. Katajanmarjalla maustettu peuran ulkofilee on kääritty napakalle rullalle kelmuun, minkä jälkeen paketti on pistetty pakkaseen. Jäisestä lihasta leikataan sitten lautaselle ohuita siivuja ja runsautetaan Juustoportin Gran Reserva -vuohenmaitojuustolla sekä yrttiöljytujauksella peuran omaa makua peittelemättä. Vapaana vaellellutta peuraa on saapunut ravintolaan Metsärannan tilalta, jolta Sasoriin saadaan myös possua.
Sorsapuiston silakat, joita maisteltiin alkuruoka-annoksen muodossa viime vuonna, saatiin uudelle listalle nyt perinteiseen tapaan tuhdin pääruoka-annoksen muodossa. Silakka saa ansaitsemaansa arvostusta myös mätismetanan kanssa tarjottavien etikkamarinoitujen, leivitettyjen silakkapihvien muodossa. Pääruoka-annoksista kehuja on kerännyt myös kasvisborssi, joka muuntautuu vegaaniseksikin vallan helposti.
Jälkiruokapuolella säkenöi lakritsilla maustetussa liemessä keitetty päärynä, joka on saanut salmiakki-lakritsisoosia ja vaniljakermavaahtoa. Lakupäärynä-annoksessa on käytetty ehtaa lakritsijuurta. Yllättävän raikas kokonaisuus on saanut ylleen luksukkaan kimmeltävää hopeatomua.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy