Sasor on Sorsapuiston laidalle keittiönsä ja viehkot viininsä tuonut ravintola-viinibaari, joka palvelee skandinaavisin mauin niin lounastajia, illastajia kuin lasilliselle piipahtaviakin.
Oma ravintola on ollut ravintoloitsija Sari Sorrin unelma jo likimain pikkutytöstä asti, kun hän autteli 12-vuotiaasta alkaen vanhempiaan hotelliravintolan puuhissa. Myöhemmin tie vei ravintola-alan töihin, ja nyt on unelma toteutunut Sorsapuiston laidalle avatun ravintola-viinibaari Sasorin myötä. Siellä näkyvät kaikki Sorrille tärkeät elementit: laadukkaat raaka-aineet, melkoisen mittava viinivalikoima ja osaava sekä motivoitunut työtiimi.
Sasorin ruoka on skandinaavistyylistä, konstailematonta mutta huolella valmistettua ruokaa, jota laaditaan raaka-aineita arvostaen. Laadukkaat, mahdollisuuksien mukaan läheltä saapuvat raaka-aineet ovat kaiken perusta. Esimerkiksi possu saapuu Punkalaitumelta Metsärannan tilalta, jossa possut elävät eettisemmin oman tilan viljaa syöden ja myös päätyvät patavalmiustilaan paikan päällä ilman stressaavia teuraskuljetuksia. Se maistuu myös lautasella. Kalakin on aina kotimaista, jopa lähivesissä uiskennellutta eväkästä.
Suomalaisuutta ja paikallisuutta halutaan tuoda esiin annosvalikoimassa, johon keittiöpäällikkö Tiina Lamppu halusi noukkia heti perinteikkään ruiskuorisen mustikkakukon. Samoin taikinakuorinen naudanlihapata on Sasorin ominta tyyliä. Loppukesästä listalle on suunnitteilla annoksellinen Sorsapuiston silakoita perinteikkään Sorsapuiston hengessä.
Sasorissa myös lounas tarjoillaan pöytään annos annokselta – linjakkaaseen kolmen ruokalajin business-tyyliinkin. Lounasruoan puitteissa luvassa voi kuulemma olla leikittelyäkin ja kurkistuksia myös skandikeittiön ulkopuolelle.
Sorri on erityisen iloinen Sasorin viinien vetovoimasta, sillä viinibaarin puoli on olennainen osa ravintolaa.
– Noin kolmasosa asiakkaista tulee ihan vaan viinille. Olemme aloittamassa myös viinitastingit.
Valoisassa mutta suojaisassa kabinettitilassa onnistuvat myös pienet yksityistilaisuudet. Suurempia varten koko ravintolatilakin on mahdollista saada juhlijoiden käyttöön. Yliopiston läheisyys tuo Sasoriin varmasti niin karonkkoja kuin muitakin yksityistilaisuuksia.
Sasor panostaa lujasti myös hyvään asiakaspalveluun. Sorri on valinnut tiimiinsä palveluhenkisiä persoonia ja on myös itse paikalla ravintolassa vastaanottamassa ja palvelemassa vieraitaan.
– Hyvää ruokaa saa monestakin paikasta, mutta jos palvelemme asiakasta jopa yli odotusten, pystymme menestymään, Sorri kuvailee hymyillen.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy