Pyöreitä vuosia juhliva ravintola Myllärit hemmottelee asiakkaitaan huhtikuun lopulla Myllyn samppanjamenulla, joka on saatavilla pöytävarauksen yhteydessä ennakkovarauksella.

– Samppanjamenu sai idean Helsingissä järjestettävistä Grand Champagne -tapahtumasta, jossa yhdistetään samppanja ja ruoka. Mekin halusimme omalta osaltamme juhlistaa samppanjaa ja ideoimme Mylläreihin  menukokonaisuuden, jossa juomana on ainoastaan ihanasti kupliva ja klassinen samppanja. Myllyn samppanja on Palmer ja nimenomaan tämän talon laadukasta samppanjaa halusimme tarjota menun kanssa, kertoo ravintoloitsija Santeri Tiitola, joka tarjosi Palmerin jaloa juomaa myös Myllyn 30-vuotisjuhlissa.

Myllärit 30 vuotta: tuoreen listan ohessa retro-klassikot vuosien varrelta

Champagne Palmer & Co

Seitsemän viljelijää Côte des Blancsin ja Montagne de Reimsin alueelta perustivat Henri Foureurin ja Jean Quenardelin johdalla osuuskunnan toisen maailmansodan jälkeen 1947 Avizessa. Vakaan kasvun jälkeen osuuskunta muutti Reimsin sydämeen 1959. Seuraavina lähivuosina osuuskunta hankki omistukseensa kolme viereistä naapuria, ja saavutti itselleen merkittävän kellarivaltakunnan Reimsin keskustan alta.

Osuuskunta kasvoi yhä 1970-luvulla, jolloin se alkoi tehdä 20 vuoden sopimuksia viljelijöiden kanssa laadun takaamiseksi. Nykyisin osuuskuntaan kuuluu 320 yksityistä viljelijää, jotka omistavat 400 hehtaaria viinitarhoja 40 kylän alueella. Osuuskuntaa voi päästä mukaan ainoastaan grand cru – ja premier cru -palstojen viljelijät ja heidän pitää saada suositus nykyisiltä osuuskunnan jäseniltä.

Puolessa viinitarhoista viljellään Chardonnayta. Palstat sijaitsevat pääosin Trépail’n ja Villers-Marmeryn Premier Cru -tarhoilla Montage de Reimsissa, mikä tunnetaan Pinot Noirin valta-alueena. Siellä Chardonnay on hyvin erilinen kuin Côtes de Blancin alueella: mineraalinen, muttei yhtä kalkkinen, runsaan hedelmäinen ja kermainen ennemmin kuin sitruksinen.

Champagne Palmerin nykyinen vuosituotanto on yli 3 miljoonaa pulloa ja heillä on yli 15 miljoonan pullon reservit Reimsin kellareissaan. Osuuskunnan omaa tuotemerkkiä, Champagne Palmer & Co, valmistetaan vuosittain yli 700 000 pulloa neljän enologin yhteistyönä. Vuonna 2012 Palmer lähti ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin, ja se on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa paitsi osuuskuntien kuninkaana myös huippu-samppanjabrändien joukossa.

SAMPPANJAMENU 20.-30.4.2018

MAA-ARTISOKKAKEITTOA, SAMPPANJAVAAHTOA -PALMER BLANC DE BLANC

JOKIRAPU-COCKTAIL – PALMER BLANC DE NOIRS

MYLLYN ANKKAA – PALMER ROSE

LÄHIVESIEN KUHAA – PALMER MILLESIEME 2009

LAKKA CREME BRULE – PALMER NECTAR

100 € / vieras vain ennakkovarauksesta myynti@myllarit.fi