Airilat ruopivat jo innokkaina lähtökuopissa! Tampellan ravintolayrittäjiksi mieliviä oli tungokseksi asti, mutta Jussi ja Antti Airila valikoituivat joukosta.

Tampellan vanhan pellavatehtaan kulttuurihistorialliseen kiinteistöön virtaavan kosken äärelle avataan melkoinen hybridi-ravintola, joka tarjoaa aamiaista ja lounasta muuttuen sitten täysiveriseksi illallisravintolaksi. Antti ja Jussi Airila ohjastavat yhdessä viikon jokaisena päivänä ovensa auki pitävää ravintola Tampellaa. Rakennuksen katolla komeileva Tampella-kyltti tulee siis jatkossa viitoittamaan tietä linjakkaaksi luvattuun ravintolaan.

Komeaan kiinteistöön ravintolayrittäjiksi mielijöitä oli hakemassa paikkaa tungokseksi asti, mutta Airilat valikoituivat joukosta.

– Vaikka valinta on tapahtunut, on haaste iso. Mutta lupaamme täyttää odotukset ja olla tämän historiallisesti merkittävän kiinteistön arvoisia, Jussi kertoo.

Tampellaan tulee ainakin varsin massiiviset keittiötilat, joilla vastata koviin odotuksiin riittävällä volyymilla.

Keittiöpäällikön pesti on vielä vapaa, joten myöskään ruokatuote ei vielä tässä vaiheessa ole kiveen kirjoitettu. Varmaa on se, että buffet-pöytiä ei Tampellassa tule näkymään. Myös lounasruoat tarjoillaan pöytiin. Se kertoo ravintolan linjauksesta jo jotakin.

– Pyrimme tarjoamaan selkeää, hyvin tehtyä ruokaa, Antti summaa.

– Sen verran paljastan, että myös kasvisruoka tulee olemaan tärkeässä osassa. Kaikkinensa haluamme tarjota rakennuksen arvokkuuteen sopivia annoksia, Jussi kuvailee.

Lopulliset, ravintolan henkeen sopivat raamit ruoalle luodaan yhdessä tulevan keittiöpäällikön kanssa.

Ravintolan luvataan avautuvan lokakuun loppuun mennessä. Jo tehdyt pikkujouluvaraukset piiskaavatkin tiimiä pitämään 200 asiakasta kerralla herkututtavan Tampellan rakennuspuuhat villissä vireessä.

tampella pohjapiirros kohokohdat
Pohjapiirrustus antaa osviittaa rakenteilla olevan ravintolatilan, kabinetin, keittiön ja terassin hulppeudesta.

Hulppean koskinäkymäinen Tampella palvelemaan paitsi kiinteistössä toimivia yrityksiä, kuten kiinteistön omistavan OP Ryhmän Pohjola Sairaala henkilökuntineen, myös aivan kaikkia kaupunkilaisia aamusta iltaan. Jo henkilöstöruokailu tulee epäilemättä tuomaan ravintolaan runsaasti väkeä, sillä pelkästään yksityissairaala työllistää runsaasti väkeä. Lisäksi ylempien kerroksien mittavat toimistotilat pitävät nelisensataa ihmistä työteliäinä.

Tampella on kasvava alue, jossa on paljon potentiaalia. Yritysten lisäksi myös yksityisasuntoja ja epäilemättä myös ravintoloita alkaa kohota samoille tienoille. Airilat ovatkin jo etunenässä paikalla palvelemassa niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

– Täällä on porukkaa kuin ketunnenää. Tänne tulee ihan varmasti muutakin ravintolatoimintaa, Antti uskoo.

Airilat eivät ole ensimmäistä kertaa yhteistä kuppilaa kyydissä, sillä he perustivat ja ohjastivat Wanhaa Postia 90-luvulla. Nyt kummallakin on omat ravintolansa: Antti yhtiökumppaneineen on luotsannut 2h+k -ravintolaa baareineen jo reilut 10 vuotta, Jussi taas pyörittää vaimonsa Maaritin kanssa parisen vuotta toiminutta Bistro & Bar Fabricia. Mikään ei tule muuttumaan sillä saralla, ja ravintolat toimivat edelleen aivan niin kuin tähänkin asti.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Tampella-ilmasta2
Uusi ravintola saa oman sisäänkäynnin Satakunnankadun puolella olevaan Työpuistoon lähelle koskenrantaa. Puiston puolelle rakennetaan mittava terassi hulppein koskinäkymin.