Portviinit ovat kiehtovia ja nimi on tiukasti suojeltu. Sitä saa käyttää vain Douron laaksossa Pohjois-Portugalissa valmistetusta portviinistä.

Jokasyksyiseen tapaan  Gastropub Tuulensuussa nautitaan taas juusto- ja portviiniviikoista. Tänä vuonna viikot huipentuvat keskiviikkona 8.11. juusto- ja portviinibuffet’n antimiin.

– Juustopuolella pääpaino on perinteiseen tapaan ranskalaisissa juustoissa, ja keittiömestarimme Johannes Nykänen onkin valinnut ne huolella, kertoo ravintolapäällikkö ja sommelieeri Hanne Halonen.

Tuttuun tapaan asiakas voi itse koota mieleisensä annoksen lempijuustoistaan tai uusista tuttavuuksista.

– Viinien puolella olemme valikoineet viikoille erilaisia klassisia portviinejä. Joukossa on toki jokunen harvinaisuus sekä vanhempi vuosikertakin. Portviinien ohella haluamme tarjota asiakkaillemme myös laajan kattauksen muita väkevöityjä viinejä, jotka sopivat hyvin juustojen kera nautittavaksi viileinä syysiltoina.

Suurin osa näistä väkevöidyistä viineistä on Gastropub Tuulensuun omatuontia Ranskasta. Mielenkiintoisina erikoisuuksina houkuttavat esimerkiksi Juran alueen Macvin-viinit sekä elegantit, liköörin kaltaiset Ratafiat Champagnen alueelta.

– Viinejä saa tietenkin myös pieninä maisteluannoksina, joten niitä suosittelen maistelemaan rohkeasti useampiakin. Näin voi löytää aivan uusia lemppareita jo tuttujen väkevöityjen viinien joukkoon, vinkkaa Halonen.
tuulensuu

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY