Panelle, kikherneitä & sumakkia

Piemonte sukeltaa Sisilian makumaisemiin. Keittiömestari Niko Ervalahti on napsinut sisilialaisen keittiön makuja katukeittiön antimiakin ravintolatasoisiksi annoksiksi taituroiden.

Miekkakalaa & caponataa

Annosvalikoimasta löytyy niin panellea, kikherneitä ja sumakkia kuin miekkakalaa ja caponataakin.

– Panelle on sisilialaista katuruokaa, kikhernejauhoista valmistettu ja fritattu leipänen, jota syödään Palermossa yrttitahnan kanssa. Tein panellesta erilaisen, ravintola-annostasoisen version, jossa on pohjalla panelle ja päällä salaattia sekä kuivatuilla sumakin kukilla maustettua majoneesia, Ervalahti kuvailee.

Pääruokana tarjottava eväkäsannos eli kevyesti valkosipuli-timjamiöljyllä sipaistu ja grillattu miekkakala on hyvin tyypillistä sisilialaista, simppeliä mutta maukasta ruokaa. Kalan lisukekaverina tarjotaan munakoisoista, sipulista, tomaattista ja pinjansiemenistä caponataa.

Jälkiruokana hurmaa perinteinen sisilialainen mantelimaidosta ja tuoreista manteleista valmistettu vanukas, jonka Ervalahti päätti tarjota passionhedelmän kanssa. Mantelivanukas on saanut passionia kylkeensä niin tuoreena, geelinä kuin sorbet’nakin.

Mantelivanukasta & passionhedelmää
Italialaiset osaavat nauttia elämän pienistä iloista. Piemonten tarjoilija Nicolo.

Kuvat on ottanut Piemonten italialainen tarjoilija Nicolo

 

PIEMONTE GOES TO SICILY

ANTIPASTI

Tuoretta talon focacciaa & San Marzano tomaattipestoa (L)
€2,00/hlö

Antipastilajitelma (VL, G)
€10,50/18,50

Juusto & lihalajitelma (G)
€10,50/18,50

Arancino, pistaasia & vesikrassia
€10,50

Panelle, kikherneitä & sumakkia (L, G)
€10,50

PRIMI PIATTI

Purjorisottoa & grillattua purjoa (L, G)
€17,50

Spaghetti alle Vongole (L)
€18,50

Pasta alla Norma (L)
€16,50

SECONDI PIATTI

Karitsan niskaa, mantelia, papuja, paprikaa & veriappelsiinia (L, G)
€26,50

Miekkakalaa & caponataa (L, G)
€27,50

Couscous Trapani, sahramia, mustekalaa & jättirapua (L)
€24,50

DOLCI
Sgroppino (L, G)
€7,00

Cannoli, pistaasipähkinää & suklaata
€8,50

Mantelivanukasta & passionhedelmää (L, G)
€8,50

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Piemontessa syödään sisilialaisittain – Piemonte goes to Sicily

Piemonte sukeltaa Sisilian makumaisemiin. Keittiömestari Niko Ervalahti on napsinut sisilialaisen keittiön makuja katukeittiön antimiakin ravintolatasoisiksi annoksiksi taituroiden. Annosvalikoimasta löytyy niin panellea, kikherneitä ja sumakkia kuin...

PE 12.1. | Ilaria Tucci & Tuomas Luukkonen Sisiliaviikkojen avajaispäivänä ravintola Piemontessa

Pienen tauon jälkeen Ilaria Tucci ja Tuomas Luukkonen saapuvat jälleen ravintola Piemonteen. – Tule paikalle kuuntelemaan kun Ilaria Tucci (laulu) & Tuomas Luukkonen (kitara) esittävät upeita italialaisia iskelmiä. Soittolistalla mm....

LA 20.1. | Italialainen brunssi: Piemontessa lauantaisin antipastopöydän antimia

Ravintola Piemonte hemmottelee lauantaipäivisin ruokailemaan suuntaavia antipastopöydän antimin ja pasta-annoksin. Joka lauantai klo 12-16 Piemontessa on tarjolla monipuolinen antipastopöytä, josta mieleisiään makuja lautaselleen ammentaa. On...