Ravintola Piemonten keittiötiimi on käynyt jo vahvasti keväisen parsan kimppuun. Parsaa on nyt aivan jokaisessa pääruoka-annoksessa ja muissakin mauissa mennään vahvasti kevätkärki edellä.
– Saimme käsiimme hyvää espanjalaista parsaa, joten ajattelimme aloittaa parsalla jo nyt, vähän ennen muita. Kaikissa pääruoissamme on nyt parsaa jossain muodossa, keittiömestari Niko Ervalahti kertoo innoissaan.
Löytyypä parsaa muualtakin, sillä alkuruokapuolelta paljastuu parsaa siikarullan kaverina. Annos on aateloitu talvella valmistetulla ja loistavan vastaanoton saaneella mateenmätibottargalla.
Parsaisella pääruokapuolella on tarjolla mm. karamellisoitua ankanrintaa, maapähkinäpyreetä, linssisalaattia tomaatilla ja vihreällä parsalla sekä kahvilla maustettua kastiketta.
– Maut toimivat hyvin yhdessä, sillä sekä maapähkinä, tomaatti että kahvi ovat parsan makupareja, Ervalahti summaa.
Jälkiruokarintaman erikoisherkkuna hurmaa mozzarellasta valmistettu karhunvatukkainen juustokakku.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy