Alkukevään ehdoton kausiherkku parsa löytyy Tampereen ravintoloiden valikoimista.

1Wistub Alsace

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin pitkä kokemus ja Tepposen raikkaat visiot. Ja yhä enemmän lähituottajien antimet sekä luomu.

Lue lisää: Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

2Ravintola Masuuni

Masuunissa kokataan Hotel Ilveksen 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koko vuoden ajan erikoismenuja, joille on valittu hotellin vanhojen ruokalistojen helmiä nykyaikaan päivitettyinä versioina. Myös parsamenuisia ruokailoitteluita on tarjolla.

Lue lisää: Masuuni tykittää juhlamenua ja parsaisia nautintoja

3Ravintola Piemonte

Piemonten kevät on startannut raikkaan parsaisesti. Keittiömestari Alexis Tokas on villiintynyt vihreästä siinä määrin, että halutessaan parsaa voi nyt herkutella alku-, pää- ja jopa jälkiruoassa. Eli vaikka kokonaisen menullisen!

Lue lisää: Piemontessa parsaillaan

4Finlaysonin Palatsi

Kevättä on jo ilmassa, joten Finlaysonin Palatsin kausimenukin on vaihtunut raikkaammaksi, keveämmäksi…ja pupuisaksi. Pääruokana maistellaan nimittäin tällä kertaa mouhijärveläistä, luonnonmukaisesti sekä erittäin ekologisesti kasvatettua kania. Herkän ja mehevän makuinen pupu saapui ravintolaan ensin asiakkaan toiveesta.

Lue lisää: Finlaysonin Palatsi yllättää lähikanilla ja Suomessa siemailemattomilla italialaisviineillä

5Frans & Marie

Uutuusravintola Frans & Marie kokkaa parsaa mm. ankka-annoksessaan.

Lue lisää: Frans & Marie kokkaa ranskalaisia klassikoita raikkaasti ja kuhaburgeria kekseliäästi

6Bistro Fabric

Bistro Fabricissa parsan ystäville on loihdittu ruokalistan oheen kokonainen parsamenu, jolta voi halutessaan poimia syödäkseen vaikka kaikille ruokalajeille parsaisen annoksen.

Lue lisää: Fabric kokkaa parsasta klassikoita ja vinkeitä uutuuksia – miltä maistuu parsainen tarte tatin?

7Trattoria

Trattorian parsa-aika jatkuu toukokuun loppuun asti. Parsaviikkojen aikana herkutellaan niin vihreän kuin valkoisen parsan hienostuneilla mauilla. Listalta löytyviä herkkuja ovat mm. Quiche agli asparagi -annos (9€), josta löytyy parsaquichea, vadelmapyreetä ja savustettua possun kylkeä. Trota Fritta -annoksessa (23,50€) paistettu taimen tarjoillaan parsan ja parsarisoton kera.

Lue lisää Keväiset parsaviikot ravintola Trattoriassa 31.5.2016

Lue lisää Trattorian parsa-aika on nyt!

8Ukkometso

UkkoMetsossa oluet on kaverustutettu kotimaisien pienpanimo-oluiden kanssa. Hämeenpuiston kevät nimittäin käynnistyi UkkoMetson parsaviikkojen merkeissä.

Parsaa on tarjolla myös mm. Astorin kausimenulla. Restamaxin ravintolakonsernin ravintoloissa Salud, Ristorante Como ja Stefan’s Steakhouse.