Alkukevään ehdoton kausiherkku parsa löytyy Tampereen ravintoloiden valikoimista.
1Wistub Alsace
Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin pitkä kokemus ja Tepposen raikkaat visiot. Ja yhä enemmän lähituottajien antimet sekä luomu.
Lue lisää: Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen
2Ravintola Masuuni
Masuunissa kokataan Hotel Ilveksen 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koko vuoden ajan erikoismenuja, joille on valittu hotellin vanhojen ruokalistojen helmiä nykyaikaan päivitettyinä versioina. Myös parsamenuisia ruokailoitteluita on tarjolla.
Lue lisää: Masuuni tykittää juhlamenua ja parsaisia nautintoja
3Ravintola Piemonte
Piemonten kevät on startannut raikkaan parsaisesti. Keittiömestari Alexis Tokas on villiintynyt vihreästä siinä määrin, että halutessaan parsaa voi nyt herkutella alku-, pää- ja jopa jälkiruoassa. Eli vaikka kokonaisen menullisen!
Lue lisää: Piemontessa parsaillaan
4Finlaysonin Palatsi
Kevättä on jo ilmassa, joten Finlaysonin Palatsin kausimenukin on vaihtunut raikkaammaksi, keveämmäksi…ja pupuisaksi. Pääruokana maistellaan nimittäin tällä kertaa mouhijärveläistä, luonnonmukaisesti sekä erittäin ekologisesti kasvatettua kania. Herkän ja mehevän makuinen pupu saapui ravintolaan ensin asiakkaan toiveesta.
Lue lisää: Finlaysonin Palatsi yllättää lähikanilla ja Suomessa siemailemattomilla italialaisviineillä
5Frans & Marie
Uutuusravintola Frans & Marie kokkaa parsaa mm. ankka-annoksessaan.
Lue lisää: Frans & Marie kokkaa ranskalaisia klassikoita raikkaasti ja kuhaburgeria kekseliäästi
6Bistro Fabric
Bistro Fabricissa parsan ystäville on loihdittu ruokalistan oheen kokonainen parsamenu, jolta voi halutessaan poimia syödäkseen vaikka kaikille ruokalajeille parsaisen annoksen.
Lue lisää: Fabric kokkaa parsasta klassikoita ja vinkeitä uutuuksia – miltä maistuu parsainen tarte tatin?
7Trattoria
Trattorian parsa-aika jatkuu toukokuun loppuun asti. Parsaviikkojen aikana herkutellaan niin vihreän kuin valkoisen parsan hienostuneilla mauilla. Listalta löytyviä herkkuja ovat mm. Quiche agli asparagi -annos (9€), josta löytyy parsaquichea, vadelmapyreetä ja savustettua possun kylkeä. Trota Fritta -annoksessa (23,50€) paistettu taimen tarjoillaan parsan ja parsarisoton kera.
Lue lisää Keväiset parsaviikot ravintola Trattoriassa 31.5.2016
Lue lisää Trattorian parsa-aika on nyt!
8Ukkometso
Parsaa on tarjolla myös mm. Astorin kausimenulla. Restamaxin ravintolakonsernin ravintoloissa Salud, Ristorante Como ja Stefan’s Steakhouse.