Olympia-korttelin sisäpihalla piilee puutarharavintola.

Vain harva tietää, että Olympia-kortteli kätkee sisäänsä suojaisan sisäpihan. Tuo piha on puhkeamassa pian kukkaan, kun ympäröivien seinien syleilyyn kasvaa salainen puutarha asiakkaiden nautiskella. Niin virvoittavista juomista kuin makurikkaista ruoistakin huolehtii Muusan väki. Avaa porttisi puutarhaasi!

Ravintolapäällikkö Eero Koiranen

Pergolaa, viherkasveja, boheemia kierrätyshenkistä kalustusta ja eteläamerikkalaistyylistä tunnelmaa. Pian valmistuvalta puutarhalta voi oikeastaan odottaa ihan mitä vain. Paitsi polyrottinkisia terassikalusteita.

– Tänne saattaa tulla pihakeinuja tai leikkikenttä, ehkä pelejä, mahdollisesti live-musiikkia, ravintolapäällikkö Eero Koiranen vinkkaa hiukkasen.

Varmaa on ainakin se, että luvassa on yksi kaupungin mielenkiintoisimmista sisäpihaterasseista. Ja se, että siellä juomailun lisäksi myös syömäillään. Ulos rakentuu pikkuinen baari ja annokset nousevat hissillä ylös suoraan alakerran ravintolan, Muusan, keittiöstä.

– Todennäköisesti jossain kohdin päivää tulee olemaan ihan sama lista kuin Muusassa, mutta viikonloppuisin sään salliessa on ulkogrillausta, Koiranen kertoo innostuneena.

Päivittäin avoinna olevaan puutarhaan pääsee yläkerran kautta. Ulkoilmanautintoihin voi sujahtaa maksutta myös keikkailtoina yläkerran Olympia-salin ollessa käytössä, sillä puutarhaan on erillinen kulku.

Kesähotelli Aurora palvelee osoitteessa Satakunnankatu 10 koko kesän ajan. Huoneita on 38 kappaletta ja jokaisesta löytyy oma kylpyhuone sekä jääkaappi. Saatavilla on myös muutamia tilavia perhehuoneita.

Täyden palvelun talo – mukana myös majoitus

Olympia-korttelista ei tarvitse enää lähteä edes unen yllättäessä, sillä tarjolla on myös edullista majoitusta. Jatkossa kaupunkilomalle Tampereelle ja Olympiaan voikin suunnata vaikka kauempaakin nauttimaan esimerkiksi keikkaillasta tai pitkän kaavan kautta ruokailusta vailla huolta majapaikasta, sillä viereinen opiskelija-asuntola on muuttunut kesän ajaksi Kesähotelli Auroraksi. Huoneita on 38 kappaletta ja jokaisesta löytyy oma kylpyhuone sekä jääkaappi. Saatavilla on myös muutamia tilavia perhehuoneita.

– Halusimme tarjota mahdollisuuden majoittua keskellä kaupunkia edullisesti, ilman lisäpalveluja. Sadan metrin säteeltä löytyy useita viihtyisiä kahviloita aamiaista ajatellen, ja samassa kiinteistössä palvelee seitsemänä päivänä viikossa ruokaravintola Muusa. Itse paljon yksin matkustavana kaipaan usein reissuillani perustasoista majoitusta omalla kylpyhuoneella ja loistavalla sijainnilla, mutta edulliseen hintaan. Aamiaisella käyn mielelläni kahviloissa, sillä näin reissuilla näkee enemmän ja löytää usein ihania paikkoja, joihin ei muuten tulisi eksyttyä, kertoo kesähotellin emäntä Jenni Vartiainen.

Kesähotelli Aurora avaa ovensa TOASin Pinjan tiloissa osoitteessa Satakunnankatu 1o. Hotellin sisäänkäynti sijaitsee kuitenkin Aleksanterinkadun puolella.

Kesähotelli Aurora toimii 12.6.–14.8.

 Kesähotelli Aurora Booking.comissa

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

olympia-julkisivu-kohokohdat
Olympia-korttelin monipuolinen viihdekokonaisuus palvelee Tampereella osoitteessa Satakunnankatu 10.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY