näsilinna annos

Ilo, juhlinta ja nautiskelu ovat etsiytyneet pitkästä unestaan heränneeseen Näsilinnaan. Ruokaravintola von Nottbeck tarjoaa ranskalaistyylisiä ruokailukokemuksia perinteikkäissä puitteissa, maineikkaan keittiömestari Silvia Castañon ja linnanrouva Hanna Mäkelän huomassa.

näsilinna hummeri silvia castanoEpäonninen pietarilaislähtöinen rakennuttajaperhe von Nottbeck ei koskaan ehtinyt nauttia kauniista linnastaan. Rakennus näki vielä sodan syöverit painuen lopulta vuosikausiksi unohdukseen. Mutta nyt saleissa kilisevät samppanjalasit iloisen puheensorinan lomassa ja keittiössä suihkivat veitset taitavissa käsissä. Linnassa illastetaan ja juhlitaan tyylillä niin kahden kesken tunnelmoiden kuin suuremmissa yksityistilaisuuksissakin.

Näsilinnan hienostuneisuus on saanut arvoisensa ruokatuotteen Pariisin Le Cordon Bleu’ssa kouluttautuneen Silvian käsissä. Ruokalistalla on klassisia ranskalaisia annoksia hanhenmaksasta hummeriin, mutta Näsilinnan historian huomioiden Silvia on luonut sinne myös venäläissävytteisiä ruokia, kuten taikinakuoreen kätketyn stroganoffin naudan sisäfileestä tai punajuuriterriinin punajuurimousselinella, pikkelöidyllä tillikurkulla ja punajuurivinaigretella.

– Ranskalaisessa keittiössä ei ole kysymys pelkästään tekniikasta tai raaka-aineista. Se menee paljon syvemmälle. Kuinka asiakasta kunnioitetaan tai kuinka ruoka valmistetaan huolellisesti samalla tavalla joka ikinen kerta. Vähempi ei riitä, tinkimättömästi työtään tekevä Silvia kuvailee.

– Kun valmistan annoksen, teen sen aina niin kuin itselleni. Sellaisena kuin minkälaisen annoksen itselleni ravintolassa hyväksyisin.

näsilinna hanna ja silvia

näsilinna sali
Pian alkaa olla aika avata myös terassit, jolloin tarjolle tulee myös ulkosalla syötäviä terassilistan annoksia. Näkymät niin Näsijärvelle kuin vehreään Näsin- ja Hämeenpuistoon yhdistettynä uljaaseen linnamiljööseen houkuttavat taatusti istahtamaan lasilliselle ja palalle suolaista tai makeaa.

Kesästä alkaen ravintola von Nottbeck alkaa myös hemmotella asiakkaitaan myös vaihtuvilla teemaviikoilla. Silvian mielessä siintävät jo samppanja, äyriäiset ja entisen kotimaan argentiinalaiset antimet. Ties mitä makuja Näsilinnan terasseilla tarjoillaankaan tulevana suvena.

Illallistamisen lisäksi Näsilinnaan voi suunnata myös brunssille sunnuntaisin klo 12-16. Aikuiset ruokailevat 39 euron hintaan, lapset 12 ikävuoteen asti eurolla per ikävuosi.

Näsilinnan kotisivut: Näsilinna 

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Ronja Honko ja Toni Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva hummeriannoksesta: Silvia Castaño

näsilinna sali 3