Keittiömestari Petri Peltolan ohjastama keittiötiimi on uudistanut Henriksin herkut sesonkia seuraillen. Lautasille on tiensä löytänyt niin maineikas Napue-gini, katajagraavattu lohi, paahdettu possunkylki kuin lähivesien siikakin. Talven viimoista sisälle ravintolaan suuntaavia lämmittävät ankanrinta sekä tietenkin blinit.
Henriks on viime aikoina raikastanut annosotettaan omasta klassisesta tyylistään tinkimättä. Myös uusi à la carte tuo piristäviä mutta kikkailemattomia makuliittoja lautasille.
Alkuruokavalikoiman katajagraavattua lohta, Napue-sorbettia, pikkelöityä kurkkua, keltuaisgeeliä ja mallascrumblea maistattava annos on raikas ja kaunis kombo, joka houkuttaa nappaamaan tujauksen kyseistä Kyrön Napueta aterian alkuun.
Sorbetin muodossa tarjottava, mittavan maineen syystäkin saanut gini tuo raikkautta annokseen. Alkoholi ei läpi puske, vaan esille nousevat ainoastaan Napuen yrttiset makuvivahteet, jotka soittavat kauniisti yhteen katajaisen graavilohen ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.
– Omasta mielestäni Napue on aivan paras. Se vaan on todella loistava gini, vuoropäällikkö Valtteri Hakkarainen hehkuttaa.
Alkuruokarintamalla taas yllättää Aasian suuntaan tähyävä annoksellinen ylikypsää paahdettua teriyaki-possunkylkeä, karamellisoitua ja muhennettua punakaalia, omenapyreetä, lime-porkkanaa ja kuivattua omenaa. Itäinen vivahde on yhdistetty suomalaisiin makuihin henriksmäisen rennolla otteella.
– Granny Smith -omena tuo pyreeseen todella raikasta ja hapokasta makua lime-porkkanan toimiessa vähän samalla tavalla. Ne toimivat rasvaisen possun ja makean kaalin kanssa, Hakkarainen tuumaa.
Pääruoka-annoksista rucola-voikastikkeinen siika sukeltaa kohti klassisempiin makuihin mieltyneen ruokailjan makunystyjä. Kastike on hurmannut asiakkaiden lisäksi myös hovimestari Mira Riihosen, joka suosittelee annoksen viinikumppaniksi Wairau Pacificin sauvignon blancia.
– Se on keveä ja raikas, kuiva viini. Rucola-voikastike ja tämä viini ovat luodut toisillensa.
Bistrolistan pääroolissa poseeraavat parhaillaan aivan oikeutetusti blinit. Kevättalven pakkasten keskeltä kelpaakin suunnata perinteikkään ja runsaslisukkeisen herkun äärelle. Toki annosvalikoimasta muutakin löytyy, kuten esimerkiksi porsaanpotkapataa ja jokirapupastaa.
Henriksillä on meneillään Happy Hour -tarjous, jossa minkä tahansa bistrolistan annoksen ja lasillisen viiniä saa viikolla iltapäivisin hintaan 19,50e.
Henriksin Happy Hour ti-pe klo 14-17 mikä tahansa bistrolistan ruoka + 12cl viiniä 19,50e.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy