Kuluva vuosi on Hotelli Ilveksen juhlavuosi. Myös Masuuni osallistuu 30-vuotisjuhlakarkelointiin järjestämällä ainutlaatuisen illallisen, jolla rokkaavat ja kokkaavat kaikki köökissä keitelleet keittiöpäälliköt. Kokkismiehet tuntien luvassa tulee olemaan paitsi makujen myös huumorin täyteinen ilotulitus!
Masuunin keittiön valtaa 11.3.2016 maineikas ja miehevä kokkikatras, kun klassikot pistetään tulille – sekä kokit että annokset. Juha Jukantupa, Heikki Ahopelto, Mika Roito, Mikko Kautto sekä tietenkin nykyinen keittiöpäällikkö Jarmo Kajander kokkaavat kukin oman aikansa klassikoksi muodostuneen annoksen, jotka sitten muodostavat viiden ruokalajin menun. Aivan juuri ja jetsulleen alkuperäiseen malliin ei annosta tarvitse valmistaa, mutta jossain määrin menu tulee varmaankin olemaan läpileikkaus Masuunin kulinaarihistorian vuosista.
– Olisi hienoa, jos menulla saataisiin näkymään erilaisia aikakausia, Kajander tuumaa.
Eri aikakausien nyt jo retrohenkisiä esillepanotrendejä odotellessa. Roito ainakin on jo malttamaton kuumien kokkailusessioiden suhteen.
– Odotan todella suurella innolla Masuuni-tapahtumaa! On aina hieno päästä samaan keittiöön sellaisten ammattilaisten kanssa, joiden kanssa normaalisti ei työskentele. Oman vivahteensa tapahtumaan tuovat varmasti eri aikakerrokset ja erilaiset ”käsialat”. Uskon, että illallisesta tulee suorastaan riemullisen antoisa asiakkaalle sekä tietysti meille tekijöille, Roito myhäilee.
Herrat tulevat varmaankin pyörähtämään myös salin puolella, joten tunnelmaa ja hersyvää huumoria tilaisuudesta tuskin tulee puuttumaan. Masuuniin suuntaakin varmasti jo ihan silkasta mielenkiinnosta paljon porukkaa, joten pöytävaraus kannattaa tehdä nopsaan.
Ravintola Masuunin keittiömestarit 2001–2016
Juha Jukantupa: 2001–2003
Mika Roito: 2003–2008
Heikki Ahopelto: 2008–2010
Mikko Kautto: 2010–2014
Jarmo Kajander: 2015-
Menu Mestarit
Härkätartar, avokadoa ja jeeraa
Jarmo Kajander
Sienicappucino
Juha Jukantupa
Haukea, madetta ja rapulientä
Heikki Ahopelto
Naudan sisäfileetä, vuohenjuusto-perunagratiinia ja kuivattua tomaattia
Mika Roito
Lakkaa, jogurttia ja lakritsia
Mikko Kautto
Menu 62€
Viinipaketti 40€
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy