Kasvisravintola Gopal

Ilmarinkatu 16, 33500 TAMPERE

AVOINNA

Kasvisravintola Gopal on toiminut Tampereen Tammelassa vuodesta 1997 lähtien painon mukaan hinnoiteltavaa lounasruokaa keitellen. Gopalin väellä on vankka kokemus kasvisruoan valmistuksesta ja laaja kanta-asiakaskunta todisteena ruoan herkullisuudesta.
Monipuolinen, intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistetaan alusta asti itse tuoreista raaka-aineista. Se on lisäksi täysin kananmunatonta ja valtaosin laktoositonta, gluteiinitonta sekä sipulitonta ja myös 99-prosenttisesti vegaaneille sopivaa. Ruoanvalmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

TAMMELAN RAVINTOLAT Cafe Gopal on eettinen hyvän mielen kahvila ja lounaspaikka Tampereen Tammelan kaupunginosassa

Gopal on viihtyisä ja kodikas pikku kahvila, josta saa myös maistuvaa lounasruokaa. Luonnonmukaisuuden suosiminen ja eettinen ajattelu ruoanvalmistuksessa on olennainen osa Gopalin toimintamallia. Ruoka on täysin eläinkunnan tuotteita hyödyntämättä valmistettua kasvisruokaa ja paikalliset sekä kotimaiset raaka-aineet ovat etusijalla.

Gopalin kahvi-, tee- sekä ruokatarjonta on täysin eläinkunnan tuotteista vapaata. Esimerkiksi maitotuotteita tai kananmunaa ei käytetä ruoissa laisinkaan, joten ruoka on vegaaniruokavaliota noudattaville sopivaa. Suurin osa leivonnaisistakin on sopii vegaaneille, mutta joissain kakuissa on käytetty kananmunaa ja maitotuotteita. Luomuteet tulevat Gopaliin Runsaudensarvesta ja luomukahvi Mokkamestareilta. Paikallisia liikkeitä ja tuottajia hyödynnetään siis raaka-aineiden hankinnassa. Esimerkiksi pavut, riisit ja viljat tulevat Runsaudensarvesta ja idut kangasalalaiselta maanviljelijältä. Mahdollisimman paljon käytetään kotimaisia ja luomutuotteita.

Luomuraaka-aineet ovat puhtaampia ja luonnon kunnioittamisesta tulee hyvä mieli. Luonnon kunnioittaminen on osa Gopalin ideologiaa. Ruokamme eivät esimerkiksi sisällä maitotuotteita eivätkä kananmunaa. Eläimen syöminen on minulle aivan vieras ajatus, kuvailee ravintoloitsija Jaana Marttinen.

Gopalissa käy paljon vakiasiakkaita ja uusia tulee koko ajan lisää viidakkorummun päristessä. Miesten ja nuorten osuus asiakaskunnassa on jatkuvassa nousussa, mikä ilahduttaa Jaanan mieltä kovasti. Vaikka jotkut mieltävät kasvisruoan äärimmäisen kevyeksi ja huonosti nälkää loitolla pitäväksi, niin oletus on väärä ainakin Gopalin ruokatarjonnan suhteen. Lämmin ruoka on yllättävän runsasta ja ruokaisaa ja salaateissakin on käytetty rohkeasti lämmittäviä mausteita ja esimerkiksi erilaisia siemeniä.

Gopal on kasvisruokailijoiden lounaskeidas

Kasvisravintola Gopal on kasvisruokailijoiden herkkupaikka Tammelantorin nurkilla. Jo 10 vuotta toimineella Gopalilla on vankka kokemus kasvisruoan valmistuksesta ja laaja kanta-asiakaskunta todisteena maistuvista antimista. Tunnelmallisen intialaissävytteisesti sisustetuissa tiloissa lounastaminen tai teekupilliselle poikkeaminen on rauhallinen ja rentouttava hetki keskellä päivän kiireitä. Sään suosiessa ravintolan edustalla olevalla terassilla on myös leppoisaa istuskella.

Gopalin ruoka on intialaisittain maustettua kasvisruokaa, täysin kananmunatonta ja valtaosin laktoositonta, gluteiinitonta sekä sipulitonta. Se on myös 99% vegaaneille sopivaa. Ruoanvalmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotteita.

Ruoka hinnoitellaan painon mukaan, joten ruokailustaan ei tarvitse maksaa yhtään sen enempää kuin mitä todellisuudessa syö. Lautastarjottimelleen voi valikoida ruokatiskiltä mieleisiään ruokia kastikkeineen, salaatteja sekä leipää oman nälän mukaan ja maksaa punnituksen jälkeen annoksensa kassalla. Ruokaa saa ostaa myös mukaansa.

Ravintola soveltuu myös erilaisiin juhlatilaisuuksiin, ja siellä saa järjestettyä hyvinkin eksoottiset juhlat. Tilat soveltuvat noin 40:lle juhlijalle, mutta Gopalin herkkuja sopii tilata omaankin juhlatilaan. Gopalin ravintoloitsija Merja Nykänen loihtii asiakkaan tilaisuuteen helposti vaikkapa teemallisen juhlakokonaisuuden sariasuisine tarjoilijoineen, koristeluineen ja musiikkeineen päivineen. Itämainen ruoka- ja juhlateema on mielenkiintoinen vaihtoehto mm. syntymäpäiville, karonkkaan, polttareihin tai vaikkapa häihin.

– Teemme ruokaa monenlaisiin tilaisuuksiin. Ruoan voi tilata juhliinsa ja noutaa itse, tai sitten voimme räätälöidä valmiin juhlapaketin asiakkaalle. Pystymme valmistamaan ruokaa 10-150 henkilön juhlatilaisuuksiin, Gopalin ravintoloitsija Merja Nykänen kertoo.

Vuonna 2006 Vegetaristiseura ry myönsi Kasvisravintola Gopalille Pro Vegeta -tunnustuksen kiitoksena työstä kasvisaterioiden laadun ja saatavuuden edistämiseksi.

MATKAILIJAN JA LÄHILOMAILIJAN VINKIT Tapahtumapaikat ja nähtävyydet lähellä
Ravintolalle ominaisia ruokia ja keittiötyyli

KARTALLA

MAINOKSET



Ravintolat Tampere – Dabbal Kitchen & Bar



Ravintola kassajärjestelmä