Parsa-annos Trattoriassa. Kuva Kohokohdat.fi arkisto
Parsa-annos Trattoriassa. Kuva Kohokohdat.fi arkisto

Parsan paras sesonki on käynnissä juuri nyt, joten parsavalikoima on laajimmillaan ja laatu on paras mahdollinen. Ravintola Trattoriassa vietetään suuren suosion saavuttaneita parsaviikkoja juuri sesongin huipulla huhti-toukokuussa.

Parsa kuuluu olennaisesti italialaisen keittiön herkkuihin: se maustaa keväiset pastat, piirakat, keitot ja risotot. Radisson Blu Grand Hotel Tammerin italialaisravintola Trattoriassa tarjotaankin maistuvia parsaelämyksiä aina 31.5.2016 asti. Parsaviikoilla voi nauttia alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoja erikseen tai maistella valmiita, taidolla koottuja parsamenuja.

– Klassikon aseman saavuttaneet parsaviikot avaavat Trattorian kevään. Suosittelen ehdottomasti maistamaan alkuruokalistaltamme parsan, gorgonzola-juuston ja murean vasikanpaistin yhdistelmää. Perinteikkään parsaruoan ystävälle maistuu varmasti pääruoka, johon on valittu naudan sisäfileetä, paistettua parsaa ja béarnaisekastiketta, kertoo Radisson Blu Grand Hotel Tammerin Executive Chef Eeva Heino.

Trattorian parsasta poikkeuksellisen hyvää tekee huolella valittu valmistusmenetelmä.

– Valkoinen parsa kypsennetään matalalämpökypsennyksellä voin ja balsamicon kera. Parsamenuun on valittu tänä vuonna useita annoksia, joissa parsaa on hyödynnetty uudella tavalla. Esimerkiksi alkuruoka-annoksessa voi maistella maukasta parsaquichea, Eeva Heino lisää.

Parsaherkkujen seuraksi sopii raikas ja keskitäyteläinen valkoviini Bianco del Borgo tai kuohuviini Villalta Prosecco. Suositusviinit täydentävät erinomaisesti parsan makua.

 

ALKURUOKA: QUICHE AGLI ASPARAGI L 9,00 €

Parsaquiche, vadelmapyreetä ja savustettua possun kylkeä.

ALKURUOKA: ARROSTO DI VITELLO G 9,00 €

Vasikanpaistia, vihreää parsaa ja gorgonzolaa.
PÄÄRUOKA: FILETTO DI MANZO G , L 32,00 €

Naudan sisäfileetä, bearnaise-kastiketta ja paistettua parsaa.

PÄÄRUOKA: TROTA FRITTA G , L 23,50 €

Paistettua taimenta, parsaa ja parsarisottoa.

JÄLKIRUOKA: CROSTATA MERINGATA ALLE MANDORLE G , L 8,50 €

Manteli-marenkipiirakkaa, raparperihilloketta ja tuorejuustosorbeeta.

MENU NAUDAN SISÄFILEELLÄ 46,00/49,50 €

Valitsemasi alkuruoka parsalistalta, pääruoaksi naudan sisäfilee ja jälkiruoka.

MENU TAIMENELLA 37,50/41,00 €

Valitsemasi alkuruoka parsalistalta, pääruoaksi taimen ja jälkiruoka.

 

Tapahtuma


Trattorian parsamenu 31.5.2016 asti

Päivät:

Hintaluokka: Annokset alk. 8,50
Tapahtuman kotisivut: https://www.raflaamo.fi/fi/tampere/trattoria-tammerin-puisto

Tapahtumapaikka


Trattoria Tammerin puisto
Satakunnankatu 13
Tampere