A 1261

Tampereen Lapland Hotellissa tarjoutuu tilaisuus osallistua poikkeuksellisen mittavaan ja monipuoliseen viinitapahtumaan, jossa voi suunnata kaikille avoimeen suureen tastingiin, poimia maan huippusommelierien luentoja tai illastaa yllätyksellinen Wine Makers Dinner. Tällaista viinitapahtumakokonaisuutta tuskin ollaan Suomessa koskaan aikaisemmin koettu.

Tampereen Viinitukun ja Lapland Hotel Tampereen yhdessä järjestämässä Viinitapahtumassa yli 40 huippuviinien tuottajaa esittelee yli 200:n viinin valikoimaa. Mukana on maineikkaita tuottajia sekä viinejä ympäri maailmaa, mm. Latour ja Deiss Ranskasta, Tedeschi ja Ama Italiasta, Molitor Saksasta…

Poikkeuksellisen asiakasystävälliseksi tasting-tilaisuuden tekee paitsi se, ettei pääsymaksua ole laisinkaan, myös mahdollisuus ostaa kevään kuluessa lähes kaikkia tapahtuman viinejä Alkon verkkokaupasta. Aikaisemmin kun kuluttajat ovat voineet ostaa Tampereen Viinitukun maahantuomia viinejä vain erittäin rajallisesti.

– Emme ole aikaisemmin kuluttajille avoimia tastingeja järjestäneetkään, koska harmittaahan se, jos tastingista löytää mieleisiään viinejä, mutta ei sitten voi ostaa ja maistella niitä kuin lähinnä joissain ravintoloissa, Tampereen Viinitukun toimitusjohtaja Marko Horto valottaa.

4.2. klo 13-19 hotellin juhlatiloissa järjestettävään Grand Tastingiin on vapaa pääsy. Maistelulipukkeet maksavat 2,5€ kpl. Ikäraja 18v.

Huippusommelierien vetämiä teemoitettuja tastingeja

samuil
Samuil Angelov Kuva: Samuil Angelov

Viinitapahtuman kohokohtiin kuuluvat maamme maineikkaimpiin sommeliereihin lukeutuvien Antti Uusitalon ja Samuil Angelovin luennot, joilla sukelletaan sekä sherryyn että alsacelaisiin viineihin.

Sherrystä kirjankin kirjoittanut Uusitalo perehdyttää kuulijansa kyseisen jalon juoman saloihin. Savoysta tunnettu Uusitalo on nykyään suositun ravintola Vinkkelin ravintoloitsija.

Alsacen alueen legendaarisista viineistä kertova Angelov taas on maamme kansainvälisestikin kisamenestyksekkäimpiä sommeliereja. Hän toimii nykyään sommelierkisojen tuomarina sekä Murun, Pastiksen ja Finnjävelin ravintoloitsijana.

4.2. klo 15 Antti Uusitalo, ”Sherryn ihmeellinen maailma” 29e/hlö. Kesto noin tunti. Hinta sisältää tastingin juomat. Mukaan mahtuu 30 ensimmäisenä paikkansa varannutta.

4.2. klo 17 Samuil Angelov, ”Alsacen alueen legendaariset viinit”. 29e/hlö. Kesto noin tunti. Hinta sisältää tastingin juomat. Mukaan mahtuu 30 ensimmäisenä paikkansa varannutta.

Varaukset tehdään Tableonline-varausjärjestelmän kautta valitsemalla tapahtuman ajankohta. Tasting-luentojen varauksen yhteydessä peritään ennakkomaksu, joka oikeuttaa tarjolla olevaan luentoon viineineen.

PÖYTÄVARAUKSET

Yllätysviinejä ainutlaatuisella Wine Makers Dinnerillä

Tapahtuman päätteeksi on ravintola Dabbalissa tarjolla 5:n ruokalajin Wine Makers Dinner. Menun on luonut kaikkien Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö ja Lapin ruokakulttuurin lähettiläs Tero Mäntykangas yhdessä Dabbalin keittiötiimin kanssa.

– Menun ruoissa on lappilaisia raaka-aineita ja puhtaita makuja. On villiporoa, kuningasrapua, taimenta ja kuusenkerkkää. Niihin sopimaan on valittu viinit tapahtuman viinintuottajien valtavasta valikoimasta, hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kuvailee.

Yllätysmenun sijaan luvassa onkin yllätysviinipaketti, sillä illastajat eivät tiedä etukäteen, mitä ja minkä tuottajan viinejä tulevat annostensa kumppaneina siemailemaan.

– Ideana on se, että kaikki nauttivat saman menun, mutta jokaisella pöytäseurueella on eri viinit. Jokaiselta viinintuottajalta on siis tarkkaan valikoitu yhdelle ruoalle yksi viini. Illan menu on tiedossa etukäteen, mutta viinit ovatkin se suuri yllätys. Tällaista kokonaisuutta ei varmaan aikaisemmin ole Suomessa järjestetty, Horto kertoo innostuneena.

Illalliskokonaisuus on haluttu luoda kaikkinensa tapahtuman luonnetta kunnioittaen, joten pöydät asetellaan väljästi. Niin viinintuottajillakin on rauha ja tila tulla kertomaan pöytäseurueille viineistään. Toisaalta paikkoja illalliselle ei näin ollen ole tajolla kovin paljon, joten pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Wine Makers Dinner ravintola Dabbalissa 4.2. klo 19.30.

MENU

Kuningasrapukeittoa

Inarijärven taimenta

Sallan villiä poroa ”Metsässä”

Kuusenkerkkää ja sitruunaa

Petit fours

79€/hlö (sis. viinipaketin)

Varauksen yhteydessä peritään ennakkomaksu, joka oikeuttaa tarjolla olevaan illalliseen. Allergiat sekä erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.

PÖYTÄVARAUKSET

 

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Tedeschi ja Samuil Angelov

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY