wistub alsace terassi kohokohdat

Kesäaika tuo tullessaan mielenkiintoisia lounaspaikkoja – Laukontorin laidan Wistub Alsace hemmottelee lounastajia läpi kesän niin itse käsin valmistetuin pastoin, ahvenfilee-annoksin kuin bouillabaisse-keitoinkin. Ruokailla voi myös ulkosalla. Tai piipahtaa nauttimaan lasillisen torivilinää fiilistellen.

Pastafriikiksi tunnustautuva ja useasti Italiaan lomillaan suuntaava keittiömestari Leea Tepponen halusi tuoda ravintolan lounaslistalle itse valmistettua pastaa.
Tepponen laulattaakin pastakonetta iloisesti laatien lounasmenulle aina vaihtuvan pasta-annoksellisen.

Keittiömestari Leea Tepponen

– En ole löytänyt hyviä pastoja kovin monessa paikassa Suomessa, joten haluan panostaa siihen Tepponen paljastaa.

Uutuutena annosvalikoimassa on myös kovasti toivottu ranskalainen kala-äyriäiskeitto bouillabaisse. Keittoa saa sekä alkuruoka- että pääruokakoossa. Ahvenfileetkin ovat taas tehneet odotetun kesäpaluun. Ahvenannos on muodostunut Wistub Alsacen jokakesäiseksi, asiakkaiden odottamaksi annokseksi. Se löytyy myös á la carte -listalta samoin kuin bouillabaissekin. Niin myös tarte flambée, jonka saa lounasaikaan suurikokoisena vain 10 euron hintaan.

Lounasaikaan on saatavilla myös pienempää purtavaa, kuten salaattia ja etanoita. Jälkiruoaksi voi maistella sorbet’ta tai jäätelöä.

Myös à la carte on juuri uudistunut kesäiseksi. Uutuutta ovat mm. helposti jaettavat pikkuannokset, joita voi tilata haluamansa yhdistelmän joko itsekseen tai seurueen kesken napsuteltavaksi. Ne ovat myös mainioita syötäväisiä vaikkapa terassilla viinin kumppanina. Valikoima venyy tartarista makkaraan, kala- ja rapupyöryköistä risottoisiin arancinoihin. Pääruokarintamalta taas löytyy mm. karitsaa ja Viskilän tilan luomukukonpoikaa.

Terassilla on kuukausittain vaihtuva drinkki. Kesäkuun ajan Laukontorin laidalla siemaillaan Aperol Spritziä ja mangoista sekä vadelmaista spritzeriä. Viinejä kuplilla ja ilman löytyy cavasta cremantiin, roseeseen, valkoiseen ja punaiseen, osa omaa maahantuontia. Lisäksi on ranskalaista siideriä ja kotimaisia pienpanimo-oluita, kuten Pyynikin Käsityöläispanimon Cloudberry Saisonia.

Lounasta Wistub Alsacessa elokuun loppuun asti ma-pe klo 11-15. À la carte -lista on voimassa klo 15 eteenpäin.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

wistub alsace tarte flambee sali kohokohdat
Ravintolapäällikkö Hanna Vuorenmaa tarjoilee tarte flambéet pöytiin lounasaikaan vain 10 euron kappalehintaan.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

TI-PE | Käsin tehtyä pastaa ja ranskalaista kala-äyriäiskeittoa Wistub Alsacen kesälounaalla

Kesäaika tuo tullessaan mielenkiintoisia lounaspaikkoja – Laukontorin laidan Wistub Alsace hemmottelee lounastajia läpi kesän niin itse käsin valmistetuin pastoin, ahvenfilee-annoksin kuin bouillabaisse-keitoinkin. Ruokailla voi...

Wistub Alsacen keittiössä kokataan uutuuksia pientuottajia arvostaen

Wistub Alsace avaa kevätkauden tuoreella parsaisella listalla ja uusilla keittiökujeilla. Ravintolan kokkikaksikko Guy Peled ja Leea Tepponen on luonut uusia annoksia, joissa yhdistyvät Peledin...

Lähiheppa kirmaa Wistub Alsacessa – FIA Kulinaariviikot täydessä vauhdissa

Food is Art -ravintoloiden Kulinaariviikot kirmaavat jo täyttä laukkaa! Kotimaista lähiheppaa on tarjolla kymmenessä yhdistykseen kuuluvassa ravintolassa. Wistub Alsacen FIA-annoksessa heppaa herkutellaan monipuolisessa ja...