kuppila street food 2 kohokohdat

Armas Kuppila on avartanut aukioloaikojaan sekä annostarjontaansa. Nyt Kuppilassa haukkaillaan lounaan lisäksi sormin syötäviä ja helposti lusikoitavia katuruoka-annoksia. Meininki on koko maailman keittiöitä syleilevää.

Kuppilan pikkuannosten makumaisemat ja -maanosat tulevat vaihtelemaan inspiraation mukaan. Aloitus tehtiin aasialaisittain, eli tarjolla on nyt niin korealaisia kuin vietnamilaisiakin makuja – mahdollisuuksien mukaan suomalaisista raaka-aineista sorvattuna.

kuppila street food kohokohdat– Tämä on sellaista nopeaa ja hyvin edullista sormin syötävää katuruokaa. Annokset eivät ole kauhean suuria, joten niitä voi maistella pari kolmekin vaikka oluen tai viinilasillisen kanssa, keittiömestari-ravintoloitsija Ilkka Isotalo toteaa.

– Katuruoka on niin vahva trendi tällä hetkellä, että nyt on hauskaa opiskella lisää ruoanvalmistusta sen parissa, kommentoi Isotalo uutta aluevaltausta vaatimattomasti.

Kuppilan ja Isotalon tekemiselle on leimallista vahva kotimaisten raaka-aineiden hyödyntäminen. Ja vaikka nytkin tarjoillaan kaiken maailman makuja, joita tuodaan lautasille toisinaan ulkomaisilla raaka-aineilla operoituna, niin aina kun vain mahdollista, loihditaan maut suomalaisista raaka-aineista.

– Joskus on pakko käyttää esimerkiksi sardiinia, limettiä tai sitruunaruohoa. Mutta esimerkiksi bánh missa käytämme paahdetusta punajuuresta valmistettua tahnaa, joka tuo makuun syvyyttä. Mutta annokseen tarvitaan silti myös korianteria, jota ei Suomessa perinteisesti kasva.
kuppila street food 3 kohokohdatkuppila oluet kohokohdat
Kuppilan juomapuoli tuo myös maailman sulojuomia siemailtavaksi. Kotimaisten pienpanimo-oluiden lisäksi valikoimassa on mielenkiintoisia viinejä, myös väkevöityjä.

– Italialainen marsala on aivan täydellinen meidän juustojemme kanssa, sillä se ei ole kovin makea. Prosenttejakin on vain 18, eli vähemmän kuin portviinissä. Madeira taas sopii esimerkiksi korealaiselle keitolle. Madeira ei muuten ole enää todellakaan mikään mummoviini, vaan todella trendikäs juoma, ravintoloitsija-sommelière Christina Suominen tähdentää.

Mielenkiintoinen maisteltava on myös Pommeau de Normandie, joka on sekoitus calvadosta ja omenamehua. Konjakista on myös samanlainen sekoite saatavilla.

– Nämä mistella-tuotteet ovat nyt todella suosittuja. Niitä voi myös sekoittaa jäiden tai erilaisten miksereiden kanssa, jolloin alkoholipitoisuuskin kevenee entisestään. Ne ovat siis muuntautuvia juomia.

Juomia myydään 4cl:n ja 8cl:n annoksina, jolloin voi maistella helposti pari tai kolmekin erilaista juomaa.
kuppila viinit kohokohdat
– Melkein kaikki väkevöidyt viinit Italian ja Portugalin alueella ovat muuten englantilaisten keksimiä, englantilaiseen makuun sopiviksi tekemiä. Englantilaiset perustivat kyseisissä maissa myös ensimmäiset väkevöityjen viinien talot, Suominen taustoittaa.

Ennen siis väkevöityjä viinejä joi lähinnä englantilainen ylimystö, mutta nyt niitä voi naukkailla ihan kuka tahansa. Etenkin Kuppilassa.

Armas Kuppila palvelee lounaalla ma-pe klo 11-15 ja ti-la klo 15-21 on saatavilla 6-8 euron hintaisia katuruoka-annoksia. Lauantaisin on vielä brunssi klo 11 – 15.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

armas-kuppila-lounaspaikka-tampere
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY