KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Tiiliholvi. Kuva: Milla Kouhia
Sorsanrintaa, tattipyreetä, punajuurignocceja ja tryffeli-madeirakastiketta. Huikea siivekäs saattaa sisältää hauleja huolellisista esivalmisteluista huolimatta, kuten mikä tahansa riista.
Jean-Philippe Moulin. Kuva: Milla Kouhia
`Sparkling Winemaker of the Year 2005` Jean-Philippe Moulin isännöi lanseeraustilaisuutta 23.10. Tiiliholvissa.

Ravintola Tiiliholvi on valinnut huikeat Paul Goerg-samppanjat tryffelimenunsa viineiksi. Gastronomian klassiset helmet yllätyksellisestikin yhdistävä menukokonaisuus tuo iloa ja valoa herkkusuiden marraskuuhun. Jean-Philippe Moulin oli isännöimässä menun lanseeraustilaisuutta 23.10.

– Menu rakentuu tryffelien ympärille. Jokaisessa annoksessa jälkiruokaa myöden on tryffeliä, jota saatetaan vuoleskella ruokaa aateloimaan salin puolellakin. Sorsa on luottosorsastaja Harri Virtaselta ostettua kotimaista. Kampasimpukka-annos on erityisen yllätyksellinen, sillä siinä simpukka on aladobin muodossa, keittiömestari Jarkko Mattila paljastaa.

Tiiliholvissa käytetään tänä vuonna niin valkeaa kuin mustaakin tryffeliä. Vaikka tryffeli onkin ulkomainen herkku, niin pääruoka-annoksen sorsa on ehtaa kotimaista. Siivekäs saapuu ravintolaan luottosorsastaja Harri Virtaselta. Tryffeli-madeirakastike kruunaa komeuden.

Tryffelimenu on voimassa 29.10. – 9.11. joten vielä on aikaa käydä maistelemassa kiitosta kerännyttä annoskavalkadia. Keittiövelho Jarkko kehuu menua kokonaisuudessaan yhdeksi Tiiliholvin parhaista.

– Lanseerausillallisella palaute oli jäätävän positiivista. Jean-Philippe kehui ruokaa kovasti!

Champagne Paul Goerg -samppanjatalolla on pitkä ja kupliva historia

Champagne Paul Goerg tunnetaan Premier Cru – samppanjavalikoimastaan, jonka mainio hinta-laatusuhde usein hämmästyttää. Paul Georg -samppanjat ovat voittaneet kultaa vuosittain kansainvälisissä kilpailuissa (International Wine Challenge, Mondial de Bruxelles, Concours Général de Paris).

Samppanjatalo sijaitsee Vertus’n kylässä Côte de Blancs’in alueella, jossa Chardonnay on kuningas. Paul Goerg -samppanjoissa elegantti Chardonnay on hallitseva lajike, eikä niissä käytetä lainkaan Pinot Meunier -rypälettä. Kaikki talon 120 hehtaarin tarhat ovat Premier Cru –luokiteltuja.

Champagne Paul Goergin pääviinintekijä ja johtaja Jean-Philippe Moulin on yksi samppanjamaailman ehdottomista merkkihenkilöistä. Ihtohimoisesti Chardonnay’hin suhtautuva mies on palkittu vuonna 2005 Sparkling Winemaker of the Year –tittelillä International Wine Challenge –kilpailussa hänen toimiessaan Champagne Ruinartin pääviinintekijänä ja kellarimestarina. Vuonna 2007 hän siirtyi johtamaan Paul Goergin samppanjataloa, jonka silmäterä onkin juuri Chardonnay.

Champagne Paul Goerg on ravintolamyynnissä sekä Alkon tilausvalikoimassa:
Brut Tradition Premier Cru (Chardonnay 60%, Pinot Noir 40%)
Brut Blanc de Blancs Premier Cru (Chardonnay 100%)
Brut Rosé Premier Cru (Chardonnay 85%, Pinot Noir 15%)
Brut Vintage 2002 Premier Cru (Chardonnay 100%)

TIILIHOLVIN TRYFFELIMENU 2013

Malja
Paul Goerg Brut Tradition 1er Cru

Amuse

Maa-artisokkakeittoa ja tryffeliä
Paul Goerg Brut Blanc de Blancs 1er Cru
***
Kampasimpukkaa ja mustekalaa
***
Sorsanrintaa ja tryffeli-madeirakastiketta
Paul Goerg Brut Rose 1er Cru
***
Juustot
***
Mangoa ja vaniljaa
Paul Goerg Brut Vintage 2002 1er Cru
***
Petit Fours

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Milla Kouhia

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Holvin Piha on kesälounasravintola Tiiliholvin sisäpihalla – ranskalaistyylistä rentoa ruokaa

Holvin Pihan kesälounas päättyy 4.8.2023. Syksyllä voi olla pop up -tapahtumia Holvin Piha -sisäpiharavintola piilee aivan kaupungin ytimessä, mutta silti suojassa niin ihmis- ja liikennevilinältä...
Tiiliholvi - klassikkoravintola Tampereella

Tiiliholvin syksy on oodi riistalle ja lähiraaka-aineille

Tiiliholvin syksyiseltä listalta löytyy niin savustettua poroa, järvikalakrokettia kuin lampaan sisäfileetäkin. Suosituimmaksi pääruoka-annokseksi on pyrähtänyt sorsa, joka onkin suoranainen riistakauden suurherkku. Sitä saadakseen...
Vapun kabinetit

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa yksityisemmin

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Tiilien suojassa ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset...