Henriksin ravintoloitsijalla Saara Sinivuorella on aina ollut silmää nuorille keittiö- ja salilupauksille. Juuri uutena ravintolan keittiömestarina aloittanut osaava Valtteri Hakkarainen esitteli ensimmäisen ruokalistansa.
Ravintolan klassisen ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Ruokatarjonnan monipuolinen linja säilyy uuden keittiömestarin käsissäkin ja kutsuu sisään myös pistäytymään – yhdellekin annokselle tai vaikka lasilliselle. Rennosti tyylikäs Henriks ei ole vain illallisravintola, vaan se tarjoilee myös lounasta, lauantaibrunssia ja bistrolistalta rouheampaa bistroruokaa, kuten porsaanniskaa tai pastaa sesongin raaka-aineista. Kasvisruokailijoille Henriksistä on löytynyt jo pitkään oma menukokonaisuutensa.
Menu Henriks esittäytyy
Keveästi savustettu lohiannos aloittaa keväisiä makuja sisältävän annossikermän. Sokerisuolattua lohta tarjoillaan varhaisperunan, piimäkastikkeen, tilliöljyn ja jäätetyn retiisin kanssa.
Kalaisien makujen jälkeen sopii mainiosti roseepaistettu Karitsanfilee, polentaa ja salvia-punaviinikastiketta -annos, johon on haettu makumaailmaa Italiasta. Lautasella on vihreää parsaa, salviakastiketta, kesäkurpitsaa ja vähän polentaa. Makumaailma toimii hienosti kokonaisuutena ja värimaailmaltaan.
Välissä ennen jälkiruokaa tarjoillaan vielä juustoja, talon näkkileipää ja raparperihilloa, kunnes annoskokonaisuus huipentuu veikeästi porkkanaiseen jälkiruokaan. Täyteläistä pekaanipähkinäpiirakkaa, porkkanajäätelöä, hillottua porkkanaa ja mokkaranskankermaa sisältävä jälkiruoka on raikas kokonaisuus aterian päätökseksi.
MENU HENRIKS
Creme ninon
Sokerisuolattua lohta, varhaisperunoita ja piimää
Karitsanfilee, polentaa ja salvia-punaviinikastiketta
Juustoja, talon näkkileipää ja raparperihilloa
Pekaanipähkinäpiirakkaa, porkkanaa ja mokkavaahtoa
Menu 56 € | Juomapaketti 36 €