Vehreän Wilhelm von Nottbeckin puiston ja Tammerkosken virtauksen yhdistelmä tekee Finlaysonin Palatsin pihasta rauhallisen keitaan suojassa ydinkeskustan kiireestä. Tänä kesänä ravintolan puistoterassilla pistetään haukkaillen mm. riistamakkaraista hodaria ja siemaillen niin paikallisia kuin kaukomaidenkin maltaisia makuja.
Paikalle on helppoa tulla istuksimaan lasilliselle tai jäätelölle, mutta terassille tarjoiltavat annokset tuovat lautasille myös huolella valmistettua ruokaa niin pieneen kuin suurempaankin nälkään, sekä aikuisille että lapsille. Riistamakkarainen hodari on yksi varmasti niin aikuisille kuin lapsillekin maistuvista haukkailtavista.
– Hampurilaisia meillä on ollut jo useampana kesänä, mutta nyt halusimme kokeilla jotain vähän erilaista eli hodaria. Löysimme lähiseudulta yrityksen, joka tekee tilauksesta erilaisia laadukkaita makkaroita ja se sai meidät innostumaan riistamakkara-ajatuksesta, ravintolapäällikkö Ismo Nieminen valottaa.
Keittiömestari Vesa Hiiros kehitteli muhevan makkaran makuihin sopivan sienimajoneesin sekä raikkaan puolukka-kaalisalaatin. Tuloksena on riistaisen rouhea ja makurikas hot dog, jota kelpaa haukkailla menemään vaikkapa kylmän laatumaltaisen kyljessä.
– Hakasen leipomon meille valmistamassa hodarisämpylässä on ruista mukana ja se sopii riistamakkaran kanssa mainiosti yhteen. Ruissämpylä myös säilyttää syödessä kuohkeutensa paremmin kuin vehnäinen, Hiiros kuvailee.
Viime kesän lohiburger oli niin valtaisa hitti, että lohta haluttiin listalle tänäkin suvena jossain helposti haukkailtavassa muodossa. Niinpä eväkäs päätyi purtavaksi nyt täytetyn pitaleivän muodossa. Kevyempien annosten ystäville terassilistavalikoimasta löytyy mm. parikin eri salaattia.
Myös à la carte -listan annoksia voi tilata ulkosalla syötäviksi, joten useammankin annoksen ateriakokonaisuuden nautiskelu terassilla onnistuu.
Vaikka Nieminen on intomielinen viinimies, ovat myös oluet valloittaneet vuosien myötä paikan miehen sydämessä.
– Olen innostunut viime vuosina oluista ihan tosissani. Ne ovat vakavasti otettavia gastronomisia juomia. Valikoimakin on nykyään paljon laajempi kuin ennen ja olut kiinnostaa myös asiakkaita ihan toisella tavalla. Erääseen tohtorikaronkkaankin pyydettiin olutsuositukset. Siinä oli mielestäni tyyliä!
Finlaysonin Palatsilla on laadukkaita oluita ympäri maailmaa, mm. Ranskasta, Ruotsista, Yhdysvalloista ja Espanjasta, mutta myös paikallisia mallasherkkuja valikoimasta löytyy.
– Pyynikin Käsityöläispanimon oluista on tykätty kovasti. Asiakkaat arvostavat myös paikallisuutta, Nieminen kertoo.
Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy