Valkosuklaamoussea ja hillottua, aivan hurmaavaa raparperia.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Kevät saapui Finlaysonin Palatsille etuajassa. Lämmittävästä auringonpaisteesta inspiroitunut uusi keittiöpäällikkö Vesa Hiiros innostui hollandaisekastikkeen vatkaamisesta vielä aikaisemmin kuin oli alkuperäisesti suunnitelmissa.

Koska kevät on ollut varhaisessa myös Etelä-Euroopassa, saatiin ravintolaan hyvää parsaa jo nyt. Vesa intoutuikin suunnittelemaan uuden kausimenun, joka on nautittavissa Finlaysonin Palatsilla koko kevään.

Yhdessä talon viineistä vastaavan ravintolapäällikkö Ismon Niemelän kanssa suunnitteltiin ruoille lisukkeineen myös viiniparit. Ismon viinitietämys ja into aiheeseen on huikeaa, joten nytkin viinit on valittu kaikella hartaudella. Myös viinitilan taustasta riittää juttua runsaasti. Sekä tila että sen viinit ovat pokanneet lukuisia palkintoja.

– Vina Casas del Bosque sijaitsee Casablancan Laaksossa 70 kilometriä Santiagosta, Chilen pääkaupungista ja 30 kilometriä Valparaíson satamakaupungista. Tilan ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 1993 ja siitä lähtien viinitila on saanut lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia, joista merkittävimpiä ovat ”Chiles’s Most Awarded Winery” vuonna 2011 ja ”Chilean Winery of the Year” vuonna 2013. Oma rypäletuotanto ja tarkka valvonta takaavat sen, että kaikki tuotannon vaiheet tapahtuvat huolellisesti, Ismo kertoo.

Finlaysonin Palatsin parsa-annoksen kumppaniksi suositeltu Sauvignon Blanc on Casas del Bosquen helmi, josta tipahtelee tilalle mainetta ja kunniaa vuosittain. Vuosikerta 2012 Reserva Sauvignon Blanc valittiin jälleen kerran Chilen parhaimmaksi sauvignon blanciksi omassa kategoriassaan.

Karitsan paahtopaisti on ystävää tilan syrah’n kanssa. Gran Reserva Syrah on Rhône -tyylinen syrah ja vuosikerta 2008 palkittiin mm. Concours Mondial de Bruxelles -kilpailussa kultamitalilla. Raikas ja jalohomeinen Late Harvest Riesling 2012 sai kultamitalin International Wine & Spirit Competition -nimisessä kilpailussa Lontoossa. Sitä Ismo suosittelee jälkihyvän, valkosuklaamoussen ja rakenteeltaan juuri sopivaksi hillottun raparperin sulostuttajaksi.

Parsamenu

Tuoretta parsaa ja kylmäsvustettua lohta Hollandaise
Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc 2012 8,50€/16 cl

Karitsan paahtopaistia, helmisipulikastike

Casas del Bosque Gran Reserva Syrah 2008 9,60€/16cl

Valkosuklaamoussea ja hillottua raparperia
Casas del Bosque Late Harvest Riesling 2012 8,500€/8cl

Menu 44€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY